140621 1

11 червня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбувся семінар-практикум «Впровадження інноваційних підходів у практику роботи вчителів біології» для викладачів природничих дисциплін закладів професійної освіти, організований природничим факультетом та представниками методичного кабінету професійно-технічної освіти. Захід проходив із дотриманням карантинних вимог.

140621 1

Семінар складався з двох секцій: «Теоретико-методологічні аспекти формування дослідницьких компетенцій з біології» та «Практичні аспекти впровадження інноваційних технологій при вивченні природничих дисциплін» (майстер-класи).

Цей захід провели задля популяризації спеціальностей природничого факультету й інформування молоді профтехосвіти щодо перспектив і можливостей вступу до Криворізького педагогічного.

140621 2

У конференц-залі Криворізького педагогічного була проведена перша (теоретична) секція семінару, на якій із вітальним словом виступив ректор КДПУ, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко.

Під час події були представлені дослідження декана природничого факультету, канд. біол. наук, доц. Е. О. Євтушенка, канд. хім. наук, доц. кафедри хімії та методики її навчання Т. В. Селіванової та канд. біол. наук, ст. викладачки кафедри ботаніки та екології І. О. Комарової. Тематика доповідей була орієнтована на висвітлення методичних аспектів використання навчально-наукових лабораторій природничого факультету.

140621 3

Робота другої секції передбачала проведення дослідів задля демонстрації можливостей лабораторії хімії та лабораторії екологічних та біологічних досліджень, а також набуття викладачами закладів профосвіти нових умінь і навичок.

Під час практичної частини заходу в лабораторії хімії Т. В. Селіванова представила можливості використання приладів для аналізу якісного складу води, а в лабораторії кафедри ботаніки та екології І. О. Комарова та асистент кафедри ботаніки та екології В. В. Перерва запропонували присутнім розглянути та провести експерименти щодо дослідження продихів різних видів рослин.

140621 4

«До нашого семінару долучилося близько 20 вчителів із Кривого Рогу та прилеглих районів; було сформовано дві групи. Я вважаю, що проведення таких заходів є дуже корисним та перспективним, адже ми плануємо розробити програму співпраці між Криворізьким педагогічним та закладами професійно-технічної освіти, задля використання навчально-наукових лабораторій та формування дослідницьких компетентностей в учнів під час вивчення біології та хімії», – розповів прес-центру декан природничого факультету Е. О. Євтушенко.

На завершення семінару-практикуму учасники отримали сертифікати. Освітяни мали чудову можливість удосконалити власні вміння й навички, набути позитивного досвіду та поглибити свої знання.

16074
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30