img8

30 вересня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбулася оглядова лекція на тему «Технології штучних нейронних мереж і наноелектроніка», яку провів д-р фізико-математичних наук, проф. кафедри інформаційних систем і мереж Національного університету «Львівська політехніка» Р. М. Пелещак. Лекція призначалася для викладачів та здобувачів вищої освіти фізико-математичного факультету.

img9

Лектор почав із мотивації дослідження штучних нейронних мереж та зазначив: «Штучна нейронна система відмінна від комп’ютера, який працює послідовно в алгоритмі. Штучний інтелект – це технології, які дозволяють розширити функціональні можливості людини. Нейронну мережу можна реалізувати двояко: у вигляді коду програм або парадигми частин. Математичним підґрунтям штучних нейронних мереж є теорема Колмогорова».

img14

Проф. Пелещак детально розповів про математичні основи для побудови нейромереж і представив математичну модель нейрона та нейромережі.

img15

Науковець ознайомив присутніх із нелінійним відображенням функцій багатьох змінних тришаровою нейромережею та розглянув модифіковану теорему Хехт-Нільсена, що призначена для діагоналізованої тришарової мережі.

img18

Наприкінці лекції професор презентував слухачам математичну модель псевдоспінової нейромережі з тридіагональними синаптичними зв’язками для розпізнавання образів.

Дякуємо нашому гостю зі Львівського університету за цікаву та ґрунтовну лекцію!

16957
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок