img6

Жага до постійного саморозвитку – це ознака сучасного викладача, який прагне збагачувати своїми знаннями студентів. Чудовим прикладом цього є участь виконуючої обов’язки зав. кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, канд. пед. наук, ст. викладачки А. П. Ємельової в цікавому освітньо-навчальному проєкті.

img11

У період із 2 по 9 жовтня 2021 року в місті Радивилів, що на Рівненщині, тривав науково-практичний курс із відтворення автентичного одягу. Захід був організований в межах проєкту громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині» – «Ладомирія: відкритий простір» за підтримки Українського культурного фонду.

img14

Учасників проєкту обирали на конкурсній основі. Програма курсів містила цикл лекцій та майстер-класів, екскурсій до музею та ткацької майстерні. Кожен день був розділений на тематичні блоки, розраховані на теоретико-практичне опанування програми.

img17

Лекційно-дієві івенти охоплювали такі розділи: «Особливості пошиття сорочок та нагрудного одягу», «Традиційні головні убори», «Символізм українського традиційного одягу та вишивки», «Українська традиційна вишивка: різновиди та техніки», «Ткацтво: традиційні техніки», «Українське ремесло: культурний код, мода, бізнес», «Організація бізнесу: основи». Кожен новий блок інформації закріплювали й втілювали на практиці.

img21

«Кожен день зробили настільки насиченим, продуктивним, інформативним, що просто не підібрати слів. Організація була на дуже високому рівні. Якщо чесно, то ми не мали жодної вільної хвилинки. Нас було всього 13 осіб, які пройшли попередній відбір серед 65 кандидатів. Відповідно до взаємної угоди про надання освітніх послуг, ми були зобов’язані систематично виконувати поставлені завдання. За результатами успішного опанування програми курсів у повному обсязі учасники проєкту отримували іменний сертифікат», – розповідає А. П. Ємельова.

img27

Участь у неформальній освітній програмі розширює кругозір, знайомить із культурною спадщиною нашого народу, сприяє створенню нових, неповторних автентичних елементів одягу. Представниця художньо-графічного відділення факультету мистецтв отримала необхідне «перезавантаження» та невичерпний запас натхнення для нових творчих і наукових звершень. Досвід і знання, здобуті на курсі з відтворення автентичного одягу, стануть джерелом інноваційних ідей для збагачення змісту навчання за ОПП «Дизайн одягу».

Криворізький педагогічний бажає кожному успіхів у обраній справі!

17084
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок