1

У травні 2022 року Криворізький педагогічний підписав угоду про співпрацю з ГО «Українське історичне товариство у Польщі», яка передбачає проведення циклу дистанційних зустрічей – курсу лекцій для майбутніх істориків. Це співробітництво кафедри історії КДПУ з польськими колегами триває й в новому навчальному році.

2

У поточному семестрі професор Гданського університету Ігор Галагіда викладає для наших здобувачів вищої освіти історію повоєнної Польщі. 24 жовтня 2022 року його лекція була присвячена темі політичної кризи в Польщі, руху протесту студентів та інтелігенції 1968 року. Як і решта занять, ця зустріч почалась із запитань студентів щодо попередньої теми та їх обговорення, а завершилась запитаннями, які стосувалися щойно прослуханої лекції. Відеозапис онлайн-конференції можна переглянути за посиланням.

3

Історики КДПУ публікують враження від зустрічей з польськими колегами на Facebook-сторінці спеціальності: зокрема, повідомляють про те, як до академічної мобільності в режимі онлайн долучаються студенти гр. ІП-20.

4

Ці здобувачі вищої освіти опановують курс «Суспільно-політична історія Польщі: вибрані аспекти». Разом із професором Гданського університету Ігорем Галагідою вони продовжують вивчати історію повоєнної Польщі та знаходити історичні паралелі.

5

Під час однієї з лекцій присутні порівнювали побут, ідеї та релігійну ситуацію в Польщі й Західній Європі в 60-х роках минулого століття.

6

17 жовтня 2022 року відбулась гостьова лекція «Акція «Вісла» 1947 р.» президента Українського історичного товариства в Польщі, професора Романа Дрозда, який є визнаним фахівцем і автором багатьох монографій з цієї теми. Виклад матеріалу супроводжувався особистими спогадами: сім'я пана Романа була вимушена залишити рідний дім саме внаслідок акції «Вісла». Під час лекції професор здійснив глибокий фаховий аналіз ключових позицій: термінології, ходу акції, пропаганди під час виселення, збереження власної української ідентичності на теренах заходу та півночі Польщі тощо.

Історики КДПУ щиро вдячні колегам з Українського історичного товариства в Польщі: важливо, що майбутні фахівці мають можливість під час навчання в нашому університеті долучитись і до здобутків сучасної польської історіографії.

20517
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30