img7

На початку грудня декан факультету географії, туризму та історії, викладач кафедри туризму та економіки Олександр Матіщук взяв участь у Кубку України зі спортивного гірського туризму в якості судді. Про цей цікавий досвід дізнавався прес-центр.

Змагання на скеледромі «Бухта» у Львові об'єднали спортсменів з восьми областей України. Чимало учасників представляли Дніпропетровську область, зокрема, Кривий Ріг.

img13

Особливо надихає те, що практично всі тренери команд із нашого міста є випускниками Криворізького педагогічного. Сьогодні Кирило Штиль, Сергій Покусай, Олександр Плужник, Тетяна Шостак – фахівці, які підвищують стандарти та готують нове покоління спортсменів, базуючись на знаннях, здобутих в Альма-матер.

img16

Активно залучений у світ туризму та гірського спорту, Олександр Анатолійович виявився не лише професійним викладачем, але й неупередженим заступником головного судді на дистанції «Рятувальні технічні прийоми» 4 класу. Участь декана ГТІ як судді підкреслила його експертність у цій галузі та стала джерелом гордості й натхнення для колег та здобувачів вищої освіти.

img19

Пан Олександр згадує, що вперше спробував себе в ролі судді на всеукраїнському чемпіонаті в Запоріжжі 2019 року. Відтоді він є постійним членом журі спортивних змагань, за винятком 2020 і 2022 років, через пандемію та повномасштабну війну. О. А. Матіщуку було присвоєно другу суддівську категорію.

img23

«В Україні спортивний гірський туризм не є дуже популярним видом спорту, тому зібралося не надто багато учасників. Проте ці змагання мене приємно здивували кількістю спортсменів, особливо шкільного віку. Дуже приємно, що в Україні зростає кількість охочих займатися цим видом спорту. Якщо порівнювати статус учасника й судді, то важко однозначно визначити, що простіше, а що складніше, адже це кардинально різні ролі. Учасником на змаганнях такого рівня в зрілому віці я був лише один раз в Одесі, 2021 року, а до цього – в студентські роки. Якщо чесно, інколи хочеться взяти спорядження та виступити, але, щоб виступати на таких змаганнях, потрібно тренуватися», – зазначає Олександр Матіщук.

img26

Така участь декана в заході, на якому формується спортивна культура й виховуються нові спортивні таланти, стимулює здобувачів вищої освіти до саморозвитку й самовдосконалення, а також сприяє покращенню якості професійної підготовки.

24117
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31