chemistry school 2

Криворізький педагогічний університет розпочав сьомий сезон проведення занять «Школи юного хіміка».  У рамках цього проекту учні отримують потужну базу знань, які вони мають змогу експериментально перевірити.

chemistry school 1

Заняття в «Школі юного хіміка» стартували в листопаді й триватимуть до травня. Під час навчання учні отримують можливість здобути нові знання,  заповнити прогалини у шкільній програмі, підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання або просто подивитися на різноманітні досліди. Всього програмовий курс розрахований на 10 практично-теоретичних занять.

Перевагою цього навчання є те, що немає жодних вікових обмежень. Кожен охочий може доторкнутися до хімічної науки. Матеріал, який подається в аудиторії, повністю відповідає програмі загальноосвітніх закладів, що дає можливість старшим учням міцно засвоїти його, а молодшим – вивчити матеріал наперед. Учні, які є учасниками цієї програми, можуть бути впевнені в якості своїх знань, адже для них викладають справжні майстри своєї справи, викладачі кафедри хімії та методики її навчання: В. Г. Столяренко, Л. І. Томіліна, Т. В. Селіванова, Т. В. Старова і куратор цього проекту П. П. Нечипуренко.

chemistry school 3

«Головна мета цих занять – профорієнтація школярів. Коли ми почали безпосередньо організовувати свою роботу у цьому напрямку, у нас з’явилася додаткова мета. Суть її полягала в тому, щоб зацікавити дітей у вивченні хімії. На сьогодні ми маємо студентів, які раніше також були учнями «Школи юного хіміка» – це і Долгіх Ростислав, і Волознев Анатолій та інші. Хоча не можна сказати, що цей проект є масовим, але все одно він дає свої результати. Нам подобається цим займатися через те, що ми можемо бачити результати наших дітей», – розповідає завідувач кафедри хімії та методики її навчання, кандидат хімічних наук Т. В. Старова.

chemistry school 4

Після заняття діти мають змогу особисто поспілкуватися з лекторами, знайти відповіді на проблемні запитання. Відвідування «Школи юного хіміка» дало поштовх до роботи над власними науково-дослідницькими працями. Своїми ідеями та напрацюваннями учні з величезним задоволенням діляться з викладачами, обговорюючи можливості щодо їх удосконалення.

«Я зараз навчаюся в сьомому класі й мені дуже подобається хімія. Мене дуже зацікавила пропозиція мого вчителя відвідувати ‟Школу юного хіміка”. Сьогодні  я була тут уперше, але я залишилася просто в захваті. Я точно вирішила, що буду відвідувати всі заняття. Мені було дещо складно тому, що ми цього не вчили в школі, але в мене є стимул навчатися і бути кращою», – ділиться враженнями учениця КПНЛ Вероніка Бастракова.

Криворізький педагогічний створює всі умови для гармонійного розвитку молодого покоління. Заняття дозволяють дітям отримувати позитивні результати у справі розуміння особливостей природничих наук. А головне – викликають неабиякий інтерес до вивчення хімії.

6409
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31