shevchenko060319 2

6 березня 2019 року на факультеті української філології відбувся захід «Рецепція творчості Т. Г. Шевченка в сучасній українській літературі».

Відзначення Шевченківських днів стало традицією Криворізького педагогічного. До всеукраїнського цьогорічного святкування 205-річниці від дня народження великого Кобзаря долучилися студенти факультету української філології та викладачі кафедри української та світової літератур, які представили сучасний погляд на творчість генія українського народу.

«У свідомості та ментальності українського народу Шевченківські дні є сакральними. Це свято є настільки органічним, що ми не уявляємо без нього своє національне буття», – підкреслила к. ф. н., доцент кафедри української та світової літератур І. М. Онікієнко.

Викладачі кафедри й студенти факультету акцентували увагу на особливостях сприйняття творчості Тараса Григоровича у працях літературознавців сьогодення.

shevchenko060319 4

«Тарас Шевченко – це непроминальна величина не тільки в українській, а й у світовій культурі, літературі, етнографії. Тарас Григорович Шевченко – надзвичайно багатогранна постать; він настільки різноманітний, що кожен може знайти в його творчості щось особливе саме для себе. Тарас Шевченко – це постійне відкриття, в залежності від настрою, віку, стану та особливостей читання», – наголосила к. ф. н., доцент, декан факультету української філології Л. М. Семененко.

shevchenko060319 5

На святковій зустрічі було представлено низку відеороликів «Мій Шевченко», у яких громада Криворізького педагогічного ділиться своїм ставленням до генія нашого народу.

shevchenko060319 3

Про глибокий зв`язок творчості Тараса Шевченка із фольклором розповіла к. ф. н., доцент, завідувач кафедри української та світової літератур Н. Г. Мельник, яка презентувала студентам нову книгу Станіслава Росовецького «Шевченко і фольклор».

«Я вас закликаю осмислити творчість Тараса Шевченка з різних кутів зору. Дуже хотілося б, аби ви відкрили для себе дійсно свого Шевченка. Не йдіть за штампами та стереотипами, розтиражованими в радянські часи, що у свою чергу просто вульгаризувало та знецінювало творчість нашого письменника. Дивіться на Шевченка в контексті доби, і ви відкриєте свого Кобзаря, побачите такого Шевченка, якого ви не знали до цього часу, і він справді стане вашим», – підсумувала Наталія Георгіївна.

Боже милий! Як хочеться жити і любити Твою правду
і весь світ обняти.

7117
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31