german lviv 1

28 березня 2019 року представниця Криворізького педагогічного взяла участь у семінарі із підвищення кваліфікації викладачів та вчителів німецької мови, організованому Асоціацією українських германістів.

Семінар відбувся на базі кафедри міжкультурної комунікації та перекладу факультету іноземних мов Львівського національного університету ім. І. Франка. Захід було присвячено актуальному питанню гендерної коректності та лінгвістичним особливостям мови жінок.

german lviv 4

«Учасники семінару відвідали низку інформативних лекцій, активно долучалися до насичених воркшопів, - розповідає к. п. н., старший викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання О. Є. Мархева. – Дуже корисним було спілкування з представниками Асоціації українських германістів, які презентували свій досвід створення й реалізації проектів про жінок; кожен учасник події отримав нагоду обговорити нагальні питання на перетині гендерної проблематики й лінгвістичної науки».

german lviv 3

До роботи семінару долучилися викладачі німецької мови Кіровоградської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Донецької, Закарпатської, Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської та Львівської областей – всього шістнадцять фахівців-германістів з усієї країни. Активну участь в обговоренні питань семінару взяли декан факультету іноземних мов ЛНУ ім. І. Франка Володимир Сулим, керівник Австрійського бюро кооперації, аташе з питань науки та освіти Посольства Республіки Австрія в Києві Андреас Веннінґер та президент Асоціації українських германістів Алла Паславська.

german lviv 2

Участь у заходах, що мають на меті встановлення і розвиток нових наукових зв’язків є вже традиційною для викладачів кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання. Бажаємо нашим науковцям успішного впровадження кращих зразків міжнародного досвіду!

7459
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок