zalik gti 1

30 травня 2019 року на базі «Екстрим-центру» Криворізького педагогічного першокурсники факультету географії, туризму та історії склали залік зі спортивного туризму.

zalik gti 12

«Наші студенти вже навчилися працювати з туристичним спорядженням і відпрацювали елементарні навички подолання природних перешкод, таких як річки, гірські схили тощо. Сьогодні кожен із них має продемонструвати свої знання з туристичної галузі. Для мене є важливим, щоб студенти не лише володіли теорією, а й вміли правильно виконувати необхідні операції на практиці», – зауважив асистент кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму О. А. Матіщук.

zalik gti 3

Студенти групи ТУР-18 презентували свої здобутки з наведення навісної переправи. Здобувачі вищої освіти послідовно виконували завдання викладача, демонстрували способи кріплення мотузки на опору, виправляли помилки одне одного та обов’язково коментували свої дії, пояснюючи їх послідовність, принцип і мету.

zalik gti 4

«Студенти мають усвідомлювати, що несуть відповідальність один за одного й кожний неправильний крок загрожує життю всієї команди», – наголосив О. А. Матіщук.

zalik gti 5

На заліку студенти виконали два варіанти навісної переправи для подолання умовної річки. Перший з них, стаціонарний – простіший; він часто використовується на змаганнях. Другий варіант – переправа з самонаведенням – складніший, адже група використовує його самостійно в природних умовах, а після переміщення на потрібну сторону група наводить і зриває мотузку вже з цільового берега.

zalik gti 6

«Мені подобається спортивний туризм, адже це дуже цікава дисципліна. Надзвичайно тішить той факт, що ми не лише сидимо за партами й вивчаємо теорію, але й практикуємося на природі. Здобуті вміння й навички є корисними й обов’язково знадобляться в майбутньому», – поділилася студентка І курсу Тетяна Тютіна.

Криворізький педагогічний бажає своїм студентам успішно долати виклики стихії
та стати справжніми знавцями туристичної справи!
7964
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок