kaf. zoology 1

Кафедра зоології та методики навчання біології – майже ровесниця Криворізького педагогічного. За роки свого існування кафедра здобула великий авторитет у галузі природничих наук: було створено наукові школи з орнітології, теріології, ентомології, гельмінтології, фізіології людини та тварин, анатомії та медицини, методики навчання біології, засновано лабораторії нематодології, ентомології, теоретичної та прикладної орнітології.

kaf. zoology 2

Професорсько-викладацький склад кафедри працює за комплексною темою наукових досліджень «Тваринний світ Криворіжжя». Проводяться детальні обстеження біотопів Криворіжжя; було складено списки фауни й виконано комплексну програму вивчення денних хижих птахів та сов, здійснено експедиційні обстеження степової зони України, басейнів річок Саксагань, Інгулець, Базавлук. Стаціонарними дослідженнями охоплене Криворіжжя та прилеглі райони; за результатами роботи науковців кафедри підготовлено колективну монографію.

kaf. zoology 3

На базі кафедри засновано Криворізькі відділення Українського товариства охорони птахів та Українського орнітологічного товариства ім. К. Ф. Кеслера, у роботі яких беруть участь як студенти й аспіранти КДПУ, так і учні закладів загальної середньої освіти. При кафедрі зоології та методики навчання біології працюють магістратура й аспірантура; щорічно проводяться студентські наукові дослідження з актуальних питань зоології, фізіології, методики викладання. За результатами наукової роботи кращі випускники отримують рекомендації кафедри й успішно вступають до аспірантури.

kaf. zoology 4

Кафедра зоології та методики навчання біології уклала й виконує угоди про співпрацю з багатьма закладами вищої освіти й науково-дослідними установами різних країн. Постійно підтримуються зв’язки зі школами, ліцеями, коледжами міста й області, проводиться активна профорієнтаційна робота. Для майбутніх абітурієнтів та їх вчителів на сторінці кафедри створено інформаційний розділ «На допомогу біологам».

kaf. zoology 5

Аудиторії кафедри зоології та методики навчання біології розташовано в головному корпусі Криворізького педагогічного. Це аудиторії анатомії людини й тварин, біогеографії та еволюційного вчення, зоології хребетних і зоології безхребетних. Гордістю кафедри є Зоологічний музей і тематичні лабораторії, одну з яких – лабораторію ентомології – розташовано у приміщенні віварію.

8186
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок