masters psy 1

Криворізький педагогічний здійснює професійну підготовку з найрізноманітніших галузей знань. Цього разу до серії дописів «Секрети магістрів» потрапили майбутні фахівці спеціальності «Психологія» психолого-педагогічного факультету.

На психолого-педагогічному факультеті проходить підготовка магістрів за спеціальностями «Початкова освіта» та «Психологія». У планах – відкриття магістратури зі спеціальності «Соціальна робота», підготовка за якою нині здійснюється лише на рівні бакалаврату.

masters psy 2

Декан психолого-педагогічного факультету, к. пед. н., доцент Є. Л. Гергель розповів: «На нашому факультеті ми намагаємося втілити в життя таке гасло: «Коли ми разом – ми найкращі». Зараз на магістратурі спеціальності «Психологія» навчається 32 студенти: 16 денного та 16 заочного відділення. Важливою особливістю професійної підготовки є те, що майже всі викладачі є психологами-практиками, а отже, можуть поділитися з майбутніми фахівцями власним досвідом надання психологічної допомоги».

masters psy 3

Магістранти-психологи проходять практику не лише на базі шкіл чи дошкільних закладів: вони мають можливість побачити процес «зсередини» в різних організаціях, де функціонує психологічна служба, а також у центрах соціальної служби та центрах дитячої творчості.

Магістрантка Ольга Черніва поділилася з прес-центром своїми міркуваннями: «Я вважаю, що магістратура допоможе мені здобути ще більше теоретичних знань, які я зможу використати на практиці. Я зацікавилася психологією ще в школі: спостерігала за різними людьми, досліджувала унікальність особистості».

masters psy 4

Психологія – це наука, в якій вивчення внутрішнього світу людини починається з власної особистості. Викладачі факультету завжди готові поділитися своїм практичним досвідом та підтримати кожного магістранта словом і ділом. Вони наголошують на тому, що під час вивчення психології необхідно не просто знати відповіді на питання, а й вміти знаходити ці відповіді.

«Я вступила до магістратури через бажання підвищити свою кваліфікацію і щоб отримати можливість майбутнього кар’єрного зростання. У магістратурі ми більш детально вивчаємо те, що безпосередньо стосується щоденної практики професійного психолога, взаємодії з клієнтами. Зараз ми опановуємо дуже цікаві теми з кризової психології та психології конфлікту, тому наразі більше орієнтуємося на взаємодію з педагогічним колективом», – зазначила магістрантка першого року навчання Катерина Шульфак.

masters psy 5

Доречно зауважив Альфред Адлер: «Маючи конкретну ціль або намір, людина відчуває себе здатною побороти будь-які проблеми, тому що, в ній живе її майбутній успіх. Без відчуття цілі, діяльність індивіда не мала б ніякого значення». Тож упевнено крокуємо до поставленої мети!

9710
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30