dance070419 9

6 квітня 2019 року в танцювальній залі Криворізького педагогічного студенти університету та викладачі гуртків і закладів мистецької освіти міста мали змогу взяти участь у методичному семінарі з contemporary dance, який для них провела Д. Г. Цемах, фахівець із класичної та сучасної хореографії, керівник театру сучасної хореографії «Версаль», викладачка кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки.

dance070419 12

Для участі у цій важливій культурно-мистецькій події зареєструвались понад 50 учасників — керівників і вихованців хореографічних колективів і закладів міста.

«Танець – це певний символічний код нашої культури. Якщо дитина чи молода людина відчуває, що хореографія – це її життєве покликання, ми маємо її підтримати, надати можливість виразити себе та реалізувати свій творчий потенціал. Висококваліфіковані викладачі Криворізького педагогічного допоможуть студентам розвиватися не лише у прикладному, а й у науково-методичному аспекті», – зазначив у вітальному слові ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко.

dance070419 5

Програма методичного семінару складалася із трьох блоків. У теоретичному блоці учасники отримали вичерпну інформацію про історичні витоки й основні положення та позиції в роботі з тілом у жанрі contemporary dance, ознайомилися із навчально-методичним посібником з теорії та методики викладання контемперарі «Contemporary dance. Теорія та методика викладання сучасного танцю. Теорія в ілюстраціях», автором якого є Дар’я Геннадіївна Цемах.

dance070419 1

За участі вихованців театру сучасної хореографії «Алегро» у практичному блоці наочно презентовано трансформацію рухів класичного танцю в уроці contemporary dance під час навчання танцівників молодшої вікової категорії.

 «Contemporary dance постійно змінюється, тому досі не має сталої системи викладання. Тут танець розглядається як інструмент для розвитку тіла танцівника й формування його індивідуальної хореографічної лексики, що народжується від найпотаємніших думок і почуттів виконавця. Для цього стилю характерна дослідницька спрямованість, обумовлена взаємодією танцю з філософією руху й комплексом знань про можливості людського тіла», – пояснила Дар`я Цемах.

dance070419 7

Разом зі студентами ІІІ курсу музично-хореографічного відділення факультету мистецтв керівники вихованців старшої вікової категорії удосконалювали техніку contemporary dance.

dance070419 6

Останнім пунктом програми став майстер-клас від модератора події «Методика використання практичних і теоретичних принципів в уроці contemporary dance», під час якого учасники отримали можливість навчитися основним положенням та позиціям тіла в жанрі contemporary dance.

dance070419 10

«Такі семінари є дуже важливими й потрібними, адже вони чудово допомагають розвивати себе як у певній сфері, так і всебічно. Я дуже радий, що отримав можливість відвідати сьогоднішній майстер-клас, під час якого учасники змогли відкрити для себе багато нового й удосконалити свої уміння. Дар’я Геннадіївна допомогла кожному з присутніх зробити великий крок до розвитку себе як танцівника, за що ми їй дуже вдячні», – поділився своїми враженнями учасник майстер-класу Владислав Чорний.

Після завершення семінару учасники отримали сертифікати й інформаційні матеріали з додатковими відомостями про contemporary dance.

Більше фото за посиланням.

7456
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок