24 квітня 2019 року в читальній залі гуманітарного корпусу Криворізького педагогічного відбулася зустріч із Дмитром Щербиною, який навчається в магістратурі факультету української філології. Він представник криворізького літературного товариства, перекладач, редактор, поет і літературознавець.

Художнє слово Дмитра Щербини зібрало разом студентів, викладачів та гостей нашого університету, серед яких був і Віктор Гриценко – криворізький поет, прозаїк, драматург, критик, член Національної спілки письменників України.

«Наша «Літературна вітальня» сьогодні знову відчинила свої двері для зустрічі з прекрасним словом поезії. І ми реалізували свою мету: познайомили всіх охочих із Дмитром Щербиною, чия зірка стрімко спалахнула у Кривому Розі», – привітала гостей бібліотекар КДПУ О. В. Присяжна.

Дмитро Щербина – знаний в Україні перекладач білоруською та з білоруської; в його доробку є й переклади з англійської, російської, болгарської та кримськотатарської мов. «Моя рідна мова – українська. Білоруську я опанував самостійно. Мене дуже вразив той факт, що людина, яка ніколи не вивчала білоруську мову, чудово її розуміє», – згадує Д. Щербина.

Студенти Криворізького педагогічного підготували низку віршів і продекламували їх спеціально для Дмитра Щербини. На святковій зустрічі всі охочі також мали чудову можливість почути авторську подачу власних перекладів різноманітних поезій.

«Моя улюблена українська письменниця – це Ліна Костенко. Тож не дивно, що моїм першим досвідом поетичного перекладу стали вірші саме цієї непересічної особистості. Я дуже пишаюся тим, що в моїй колекції є всі видання та збірки Ліни Костенко. Пам`ятаю, що першим її віршем, який я прочитав, був «Життя іде і все без коректур», який надихнув мене ближче познайомитися з творчістю видатної української поетеси», – поділився Д. Щербина.

На заході панувала тепла дружня атмосфера, яка створила для всіх присутніх сприятливий настрій для насолоди мистецтвом поезії. «Я дуже рада, що долучилася до події у «Літературній вітальні» та познайомилася з такою талановитою особистістю, як Дмитро Щербина. Люди, які так віддаються своїй справі не можуть не надихати інших. Тож я дуже вдячна нашій бібліотеці за організацію чудового заходу», – поділилася студентка ІІ курсу факультету української філології Валерія Карнаух.

Довідково. Захід організували та провели бібліотекарі О. В. Присяжна та О. Е. Бугрій.

7645
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок