180921 1

Студентська молодь Криворізького педагогічного завжди користується нагодами для цікавої міжнародної співпраці та академічного нетворкінгу. 5-11 вересня 2021 року другокурсники спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література німецька) поринули в атмосферу іншомовного спілкування, відвідавши конференцію «Barock in Böhmen mit allen Sinnen» в університеті м. Пардубіце (Чехія).

«У історії людства не так багато епох, які так сильно змінили обличчя світу, як бароко. Бароко значно вплинуло на ландшафт Богемії у гармонійному поєднанні з природою цього краю», зазначено в програмі конференції, присвяченої одній з найвеличніших епох в історії світового мистецтва, яку відвідали студенти ІІ курсу факультету іноземних мов Карина Євтушенко й Олександр Школяр. Одним з організаторів конференції став доктор філологічних наук, викладач кафедри іноземних мов університету м. Пардубіце Ян Чапек, що вже кілька років плідно співпрацює з Криворізьким педагогічним у межах різних програм міжнародного співробітництва в галузі вищої освіти.

180921 3

Робочими мовами конференції були англійська та німецька; саме їх опановують К. Євтушенко й О. Школяр у нашому університеті. Студенти познайомилися з учасниками конференції, прослухали лекції «Мистецтво бароко в Богемії», «Тридцятилітня війна та її наслідки. Валленштейн», мали можливість поставити запитання лекторам і долучитися до обговорення.

180921 2

Німецькомовними (з можливістю англійського перекладу) були й екскурсії Пардубіце та Прагою. Другокурсники поринули в неповторну атмосферу старовинного європейського міста, відвідували замки й фортеці, барокові сади й палаци, слухали барокову музику, насолоджувалися стравами й милувалися архітектурою епохи.

«Це була чудова мовна практика, адже ми безпосередньо спілкувалися з носіями німецької та англійської, обговорювали почуте на лекціях і ділилися враженнями від екскурсій. Нам було нескладно адаптуватися в німецькомовному середовищі», - розповіла прес-центру Карина Євтушенко. Студенти планують і надалі користуватися можливостями міжнародної співпраці, на кшталт програми Erasmus+, мріють отримати досвід навчання за обміном. Другокурсники переконані: це варто спробувати кожному здобувачу вищої освіти.

Бажаємо нашій студентській молоді нових яскравих вражень для успішної професійної підготовки!

16736
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31