img6

З 31 жовтня по 5 листопада 2021 року у місті Бад-Кіссінген (Німеччина) проходив Міжнародний семінар «Центральноєвропейські зустрічі», організований для молоді Німеччини, Румунії, Чехії та України. До участі в цьому заході були запрошені представники Криворізького педагогічного разом зі здобувачами вищої освіти.

img7

Цю подію організувало Федеральне міністерство внутрішніх справ і розвитку Німеччини. На семінарі були представлені доповіді, які стосувалися історії, політики, пам’яток культури трьох країн у контексті їх взаємовідносин із Німеччиною. Цільова аудиторія – студенти різних країн.

Представниками Криворізького педагогічного стали ректор КДПУ, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, канд. пед. наук, доц. кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. А. Карпюк, викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. О. Турський та студенти ІІ і IV курсів факультету іноземних мов спеціальності «Німецька мова і література».

img12

З доповіддю на тему «Співпраця між Німеччиною та Україною в гуманітарній, освітній і соціальній сферах» виступив ректор КДПУ Я. В. Шрамко. Доповідь викликала значний інтерес присутніх: їм було дуже цікаво дізнатися багато нового про Україну.

«Такі заходи є дуже корисними для наших студентів, оскільки вони отримують можливість поспілкуватися зі студентами з інших країн, відчути себе частиною загальноєвропейської спільноти. Наші здобувачі вищої освіти дізналися багато нової та важливої інформації про носіїв мови, яку вони вивчають, що стане гарною мотивацією під час вивчення іноземних мов та для реалізації свого потенціалу», – зазначив Я. В. Шрамко.

img21

Програма конференції передбачала доповіді, дискусії, інтерактивні частини (майже кожен доповідач ставив запитання до присутніх, які обговорювалися, а після цього студенти робили невеличкі презентації), розважальні елементи (екскурсія відомими місцями).

img22

«Ми вже не вперше долучаємося до цього семінару: щороку ми отримуємо запрошення від академії Центральної Європи. Кожен захід має певну тематичну специфіку. Участь у семінарі такого рівня сприяє міжнародній академічній мобільності як студентів, так і викладачів, що є дуже важливим. Для студентів це також означає можливість реалізувати освітню, практичну (спілкування з носіями німецької мови та представниками інших країн) та розвиваючу (отримання додаткової країнознавчої інформацію) складові. У межах цього семінару ми мали змогу відвідати різноманітні екскурсії у Бад-Кіссінгені й сусідніх містах. Для викладачів це стало гарною нагодою презентувати нашу країну та налагодити зв’язок із представниками інших держав», – розповіла прес-центру В. А. Карпюк.

17439
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок