171121 1

Досвід міжнародного стажування є важливою частиною успішного підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників. Представниці кафедри української та зарубіжної літератур і кафедри туризму та економіки КДПУ з 11 вересня по 17 жовтня 2021 року брали участь у програмі міжнародного стажування для НПП «Фандрейзинг та основи проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (Польща-Україна).

171121 2

Канд. філол. наук, доцент кафедри української та зарубіжної літератур І. М. Онікієнко й старший викладач кафедри туризму та економіки Л. Є. Братченко долучилися до лекцій, які прочитали викладачі провідних університетів та освітніх закладів Польщі.

171121 3

Проєктна діяльність у межах стажування передбачала вивчення шляхів формування soft skills (м’яких навичок) як передумови підвищення ефективності командної роботи.

171121 4

Було розглянуто стадії розвитку командної роботи за Брюсом Такменом; представниці Криворізького педагогічного навчилися планувати проєктну діяльність за матрицею Ейзенхауера, а під час виконання практичних завдань набули навичок складання Піраміди Франкліна як комплексної системи постановки та досягнення цілей, розрахованої на все життя.

171121 5

Важливим етапом проєктної діяльності стала розробка матриці стейкголдерів, стратегія якої містить такі етапи: інформувати, комунікувати, залучати, працювати.

171121 6

Результатом проєктної діяльності та основою практичної частини стало складання загального бюджету проєкту.

171121 7

Зокрема, Л. Є. Братченко й І. М. Онікієнко взяли участь у розробці проєкту “The Creation of a Roadmap for the Introduction of Dual Education in HEI” («Створення дорожньої карти впровадження дуальної освіти в ЗВО»).

171121 8

Після завершення програми наші викладачки отримали сертифікати міжнародного зразка з додатками, що містять детальну інформацію про освітні компоненти й результати стажування.

17482
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок