сертифікат

Міжнародний напрям реалізації наукового потенціалу є одним з пріоритетних для Криворізького педагогічного та його викладачів. Далі мова піде про співпрацю кафедри соціології та економіки нашого університету з польськими колегами. 

 

Лобанова

«Все почалось ще з 2002 року, коли ми вперше поїхали до Опольського університету з презентацією спільної українсько-польської монографії. Співпрацювали з цим навчальним закладом дуже довго, поки у 2010 році не змінили основного партнера, якою стала Сілезька політехніка», – пригадує перші кроки у міжнародному напрямі проф. Алла Лобанова.

Монографія

Перша книга видана у співпраці криворізьких та польських соціологів

Спочатку співпраця носила епізодичний характер. Дослідники запрошували один одного на конференції, круглі столи, долучались до написання колективних монографій тощо. Проте вже з 2009 року було укладено першу угоду про співпрацю між Криворізьким державним педагогічним університетом та польською стороною.

Згідно з цією угодою робота розгортається в багатьох напрямах, зокрема таких як: проведення спільних науково-дослідних проектів, стажування польських магістрантів на базі КДПУ, спільні семінари, круглі столи, наукові конференції, що відображаються у практичному вимірі – формуванні наукового доробку двох країн.

Такою є наукова співпраця Криворізького педагогічного із польськими університетами. Проте вже у 2017 році доц. Маргарита Широкова взяла участь у новому проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням», який проходив на базі Ягелонського університету.

Широкова

«Закордонне наукове стажування для викладачів українських вишів – нагальна потреба. Польські колеги натхненно діляться досвідом діяльності, що дає можливість інакше поглянути на світ науки і освіти, зробити певну переоцінку цінностей. Проект «Інноваційний університет і лідерство» – це гарний шанс розширити власні горизонти як у професійному, так і в культурному плані. Твоя діяльність стає більш цілеспрямованою, незалежною і дає набагато більше можливостей для самореалізації», – говорить про свою участь в проекті пані Маргарита.

Загалом співпраця по польському напряму є однією з найбільш розвинених у Криворізькому педагогічному, що в подальшому буде лише вдосконалюватись та розвиватись.

Нагадуємо, що ця стаття підготовлена в межах проекту «Міжнародне співробітництво КДПУ». Детальніше про німецький напрям діяльності й реалізацію екологічних проектів.


 

 

4236
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок