29 березня 2018 року в конференц-залі КДПУ відбулася зустріч із представниками Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Цей захід став першим із серії подій, запланованих на базі Криворізького педагогічного у рамках українсько-німецького року мов.

Академічна мобільність на сьогодні виступає однією з основних вимог до кваліфікованого науковця, оскільки відкриває його світові, а світ для нього, дозволяє розширити соціальні комунікації й власні бачення. Для студентів академічна мобільність є можливістю отримати якісну освіту за кордоном та підвищити кваліфікацію, здобуту у Криворізькому педагогічному.

У вітальному слові ректор університету Ярослав Шрамко наголосив на важливості міжкультурних обмінів і стажувань, оскільки вони дозволяють постійно дізнаватись щось нове й перебувати в русі; а також згадав про міжнародну співпрацю Криворізького педагогічного, що має багато напрямків, одним з яких виступає Німеччина.

Начальник відділу міжнародних зв’язків Вячеслав Турський привітав учасників заходу з німецько-українським роком мов, підкреслив важливість вивчення іноземних мов й відрекомендував представників DAADу – Гедріка Рейчела, Регіну Улен і Якоба Волощука.

Проректор з наукової роботи Віта Гаманюк відзначила, що їй приємно бачити серед учасників заходу вчителів німецької мови, своїх випускників, оскільки співпраця з DAAD є важливою не лише для тих, хто навчається, а й для тих, хто навчає.

«Я приємно здивований тим, що опинився в середовищі, яке вільно володіє німецькою мовою. Ця мова є однією з основних мов міжнародної співпраці, що відкриває її носіям двері в світ. Тому тут ви маєте перевагу, оскільки Кривий Ріг увійшов до числа 8 міст України, які було обрано для проведення навчально-інформаційних заходів. А взагалі пам’ятайте, що той, хто не вивчив жодної мови, не може до кінця знати своєї», – з такими словами до учасників звернувся представник DAAD Гедрік Рейчел.

Після динамічного мовного тренінгу з використанням сучасної німецької популярної музики, гість університету детально зупинився на ролі німецької мови у глобалізованому світі. Присутні дізналися, чому сьогодні знання англійської вже недостатньо для сучасної людини, порівняли рідну та німецьку мову – адже немало українських лексичних одиниць, як не дивно, майже повністю збігаються з їх німецькими відповідниками.

Далі для студентів і вчителів представники Німецької служби академічних обмінів провели три воркшопи, на яких запропонували сучасні методики викладання німецької мови з використанням відео на мовних заняттях.

Всіх, хто зацікавився німецькими освітніми можливостями, представники DAAD запрошують дізнатися більше на офіційному сайті об’єднання https://www.daad-ukraine.org/uk/

Більше фото у Галереї

4420
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30