pardubice

З 13 по 27 серпня студенти університету візьмуть участь у навчальному стажуванні, що проходитиме на базі Університету Пардубіце (Чехія).

Університет Пардубіце провадить свою освітню діяльність з 1950 року. Він складається з 7 факультетів, на яких ведеться підготовка спеціалістів з філософії, історії, філології, економіки, хімії, транспорту, в сфері ІТ тощо.

Студенти КДПУ візьмуть участь у літніх мовних курсах, що проходитимуть на базі філософського факультету університету. Навчальна програма складатиметься з трьох основних блоків, учасники заходу вивчатимуть практичний курс німецької мови, німецький переклад і культурологію. У поєднанні з полікультурним складом навчальної групи це дозволить порівняти мовні особливості й зрозуміти специфіку культурної взаємодії між Україною, Чехією, Німеччиною й іншими країнами.

Цьогорічне стажування відвідають студентки факультету іноземних мов Вероніка Антонова й Ольга Соломка, а також аспірантка кафедри філософії Олена Оліфер. «Від проходження інтенсивного курсу з німецької мови в Чехії я очікую нових знань, які можна отримати лише під час безпосереднього спілкування з носіями мови. Разом з тим є можливість перейняти досвід і методики іноземних викладачів», – розповідає про свої очікування від поїздки Ольга.

pardubice

«З приємністю можу відзначити, що зараз наш університет має багато можливостей для розвитку міжнародної співпраці, а також для сприяння міжнародній мобільності викладачів і студентів. Маємо лише одну перепону, яка полягає у вільному володінні іноземними мовами, оскільки більшість програм потребують знання англійської або німецької мови на рівні В2. Тому закликаю всіх вивчати мови, адже це дозволить вам бути відомими не лише на території нашої держави, а й за її межами: це фактично відкриє для вас весь світ», – розповідає про можливості для міжнародних стажувань студентів КДПУ проректор з наукової роботи Віта Гаманюк.

5406
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31