logo daad

11 жовтня 2018 року на базі Криворізького педагогічного відбулась презентація стипендіальних програм Німецької служби академічних обмінів на 2018-2019 н. р.

DAAD111018 6

Інформаційний день DAAD було організовано і проведено відділом міжнародних зв’язків за участі лектора DAAD п. Ніни Креєр (Чорноморський національний університет ім. П. Могили). На заході студенти й викладачі факультету іноземних мов дізналися про можливості для навчання у Німеччині, які надає Німецька служба академічних обмінів.

DAAD111018 7

Пані Креєр розповіла про розгалужену структуру й діяльність осередків DAAD в Україні й світі, детально зупинилася на перевагах навчання у Німеччині, можливостях здобуття вищої освіти у престижних закладах світового рівня. «Сьогодні в Німеччині навчаються вже понад 9000 українських студентів, - підкреслила лектор. – Університети й заклади професійної, технічної, мистецької освіти пропонують усім, хто бажає здобути ґрунтовну теоретичну й практичну підготовку низку стипендіальних програм і можливостей для навчання та стажування у Німеччині».

DAAD111018 15

Персональні стипендії DAAD надаються студентам і магістрам, докторантам і науковцям. На українському онлайн-порталі Німецької служби академічних обмінів можна ознайомитися з пропозиціями німецьких вишів, стипендіальними програмами для України, отримати відповіді на запитання щодо пошуку можливостей фінансування освіти.

«Надання стипендії для навчання на суто мовні курси для студентів-германістів потребує знання німецької на рівні B1; студентам інших спеціальностей необхідно знати мову на рівні A2. Студенти-магістри всіх спеціальностей мають володіти німецькою на рівні B2», - наголосила пані Креєр.

DAAD111018 13

Серед актуальних для студентства варіантів стипендіального забезпечення навчання – участь у роботі літніх курсів активної мовної практики від провідних німецьких університетів. Студенти з усього світу користуються освітніми можливостями Hochschulsommerkurs, спілкуються і навчаються, дізнаються про інші культури, знаходять нових друзів. Всі види мовленнєвої діяльності, історія і культура Німеччини, інтерактивні та ігрові методики навчання – німецька непроста мова, але сучасний, динамічний і цікавий стиль викладання на літніх курсах забезпечує якісну мовну підготовку для всіх, хто бажає навчатися.

Обрати курси можна на офіційному сайті DAAD. Покрокові рекомендації для всіх, хто бажає навчатися у Німеччині розміщено на сайті українського осередку організації.

DAAD111018 52

Після завершення презентації студенти й викладачі факультету іноземних мов пройшли онлайн-тестування на рівень володіння англійською та німецькою на сайті https://www.onset.de. Сертифікати про складання цього тесту дають можливість брати участь у програмах мобільності за підтримки Німецької служби академічних обмінів.

5800
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30