s1

У Криворізькому педагогічному здійснюється підготовка докторів філософії за чотирма галузями знань, які охоплюють чотирнадцять актуальних спеціальностей. Підготовку за спеціальністю «Соціологія» галузі «Соціальні та поведінкові науки» забезпечує кафедра соціології та економіки.

Аспірантура кафедри соціології та економіки працює вже понад чверть століття. У 1994 році соціологи Криворізького педагогічного на чолі з першим у Дніпропетровській області доктором соціологічних наук Г. О. Котельниковим розпочали підготовку здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня. Сьогодні аспірантуру кафедри очолює доктор соціологічних наук, проф. А. С. Лобанова, під керівництвом якої працює потужна наукова школа.

s2

Навчання в аспірантурі триває 4 роки. Підготовка майбутніх докторів філософії здійснюється за відповідною освітньо-науковою програмою, яка містить універсальну й спеціальну складову. Універсальна складова програми передбачає опанування дисциплін «Філософія», «Іноземна мова», «Сучасні інформаційні технології в наукових дослідженнях», «Українська наукова мова», науково-проєктну діяльність і виробничу педагогічну практику у ЗВО. Спеціальна складова програми – це соціологічні дисципліни «Соціальні технології та соціоінженерна діяльність», «Специфіка організації і проведення соціологічного дослідження», «Історія світової і української соціологічної думки», «Загальна соціологічна теорія», «Спеціальні та галузеві соціологічні теорії», «Соціологія підприємництва», «Соціальні комунікації та PR», «Соціальна структура суспільства», «Соціологія конфлікту», а також завершення наукового дослідження й успішний захист дисертації.

s3

Навчання в аспірантурі – це шлях до нових можливостей самореалізації у різних сферах діяльності: освітній та науково-дослідницькій, політичній та соціальній, управлінській, підприємницькій, маркетинговій. Випускники аспірантури є затребуваними та конкурентоспроможними фахівцями як в Україні, так і за кордоном. Серед можливостей працевлаштування докторів філософії – посади в закладах вищої освіти або науково-дослідницьких організаціях, наукові посади в галузі місцевого самоврядування, у соціальних службах підприємств, управлінських органах.

Криворізький педагогічний запрошує на новий рівень вищої освіти!

12319
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31