061121 2

Наукова комунікація в Криворізькому педагогічному успішно долає кордони й мовні бар’єри. Вагомий внесок у розширення такої співпраці робить кафедра перекладу та слов’янської філології факультету іноземних мов, яка запросила науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти нашого університету долучитися до онлайн-лекторію «Література – технології – переклад: гуманітарно-дигітальний інтерфейс».

Робота онлайн-лекторію передбачає щомісячні зустрічі з провідними вченими, які вивчають актуальні питання сучасного перекладознавства й суміжних наук. Модератором події стане професор кафедри перекладу та слов’янської філології, д-р філол. наук, проф. Н. С. Кудрявцева. Підключення до ZOOM-конференцій заходу можливе за умови попередньої реєстрації на сайті КДПУ; кожен, хто зареєструвався, отримає на власну електронну скриньку інформаційний лист з відомостями, необхідними для успішної участі в лекторії.

061121 1

Уже наступного тижня, 9 листопада, відбудеться перша зустріч у межах цієї великої наукової події. О 12.30 розпочнеться ZOOM-конференція, під час якої доктор філологічних наук, професор Львівського національного університету ім. Івана Франка Тарас Шмігер прочитає лекцію з теми «Перекладознавчий аналіз релігійних текстів». У грудні поточного року слухачі онлайн-лекторію зустрінуться з доктором фізико-математичних наук, професором Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Максимом Стріхою (лекція «Український переклад і перекладач: між літературою і націєтворенням»). Доктор філологічних наук, професор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Сергій Засєкін представить лекцію «Онлайн інструменти для перекладача та редактора: перспективи та обмеження» у лютому 2022 року.

061121 3

Березневу лекцію «Екс-центричне літературознавство: від теорії літератури до літературної антропології» прочитає доктор філологічних наук, професор Українського католицького університету Олена Галета, а у квітні з учасниками онлайн-події зустрінеться доктор філософії, професор Гайдельберзького університету (Німеччина) Богдан Бабич (лекція «Машинний переклад, архітектура, сценарії використання, оцінювання якості та аналіз помилок в галузях з високим ступенем ризику»).

Нагадуємо, що сертифікати про підвищення кваліфікації отримають учасники, які забезпечать власну ідентифіковану присутність на онлайн-зустрічах, будуть долучатися до дискусій, ставити запитання особисто чи в коментарях під час трансляції. Особи, які не зможуть узяти участь у живому спілкуванні, матимуть доступ до записів лекцій на офіційному Youtube-каналі Криворізького педагогічного.

Бажаємо всім учасникам онлайн-лекторію плідного наукового спілкування!

17341
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30