conf PPF feb 22 1

18 лютого 2022 року на базі Криворізького педагогічного пройшла науково-практична конференція «Аутизм – виклик часу». До заходу долучилися представники кафедри практичної психології психолого-педагогічного факультету, організації «Фонд об’єднаних сердець», міського виконкому та гості з інших міст.

Конференцію організувала фармацевтична компанія «Асіно»; подія стала частиною проєкту «Твій безмежний світ». Мета конференції полягала в тому, щоб якомога глибше ознайомитися з особливостями постановки діагнозу «аутизм» та сприяти розвитку умов соціалізації дітей з особливими потребами, тобто не виокремлювати їх, а надати можливість стати повноцінними членами толерантного суспільства.

conf PPF feb 22 1

До присутніх звернувся ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко: «Тема аутизму надзвичайно важлива та актуальна в наш час; треба поглиблювати свої знання в цій сфері задля того, щоб продовжувати соціалізацію дітей з особливими потребами. Такі конференції, як сьогоднішня, мають велике наукове та практичне значення для розширення нових можливостей у цій галузі психології».

conf PPF feb 22 2

Програма події містила три компоненти: загальнотеоретичну частину та два практичних розділи. Загальнотеоретична частина передбачала детальне ознайомлення з проблематикою аутизму. Головними спікерами заходу стали: канд. мед. наук, керівник медичного відділу компанії Acino Юлія Сульська; головний спеціаліст управління охорони здоров'я Тетяна Желязкова; невролог, канд. мед. наук Наталія Смульська; психолог, поведінковий аналітик Євген Суковський; логопед, дефектолог, поведінковий терапевт Христина Ткач; канд. психолог. наук, доцент кафедри практичної психології КДПУ, сімейний психотерапевт Катерина Бондар; а також голова організації «Фонд об’єднаних сердець» Наталія Пастушенко.

conf PPF feb 22 2

Учасники конференції зосередили увагу на проблемах налагодження соціальної взаємодії (у контексті міжнародного й вітчизняного досвіду), використанні мовлення в комунікації, особливостях підготовки студентів до роботи з дітьми з розладами аутистичного спектра, розвитку навичок дітей із РАС тощо.

conf PPF feb 22 3

До конференції мали змогу долучитися та поглибити свої знання з тематики аутизму всі охочі. Тож цільовою аудиторією події стали як студенти закладів вищої освіти, так і кваліфіковані логопеди, психологи, дефектологи.

«Жоден педагог або психолог не ставить діагнозів, лише надає рекомендації або скеровує до спеціалістів, фахівців із корекції проблемних та інших питань поведінки дитини», – зазначила фахівець Марина Кость.

conf PPF feb 22 3

«Попри діагноз дітей з розладами аутистичного спектру вони мають досить великий потенціал. За умови своєчасної допомоги, професійного підходу й навчання такі діти можуть досягти високих результатів у будь-якій діяльності», – підкреслила Наталія Пастушенко.

На конференції було подано актуальний матеріал, важливий для спеціалістів, які працюють у галузі практичної психології. Спікери зацікавили присутніх фаховою проблематикою та утримували увагу слухачів протягом усієї теоретичної частини, а також заохотили колег до участі в практичній частині конференції та майстер-класах.

Дякуємо організаторам і доповідачам конференції за можливість
отримати неоціненні теоретичні та практичні знання!
18637
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31