img6

Криворізький педагогічний продовжує впевнено інтегруватися до європейського академічного простору. Про це свідчить організація й проведення ІІ Міжнародної конференції з нових тенденцій у лінгвістиці, літературі та мовній освіті. Подробиці дізнавався прес-центр.

img7

Міжнародна конференція з нових тенденцій у лінгвістиці, літературі та мовній освіті (3L-Edu) – рецензована міжнародна конференція, яка вже другий рік поспіль відбувається на базі нашої альма-матер.

img10

Провідних науковців і молодих дослідників об’єднує спільна мета – знайти істину в мовно-лінгвістичному дискурсі.

img11

Дискусійне поле охоплювало три основні тематичні блоки: лінгвістичний, літературознавчий та мовний, який передбачав і дослідження соціальних комунікацій. Спікери мали можливість представити результати свого наукового пошуку однією з трьох мов: англійською, німецькою або українською.

img16

«Тематика конференції відображається в її назві. Доповіді були присвячені проблемам лінгвістики, особливостям машинного перекладу, взаємозв’язку сучасних технологій з філологічною освітою, огляду літературних творів. Захід пройшов на високому рівні. Всі учасники були активні – ставили запитання, брали участь у обговоренні», – зазначає проректор з наукової роботи, д-р пед. наук, проф. В. А. Гаманюк.

img20

Учасниками конференції стали науковці з різних регіонів України та представники інших країн. Відповідно до порядку денного було представлено 17 доповідей, серед яких були й виступи наших науковців: «Das philosophisch-weltanschauliche Potential der Werke von Ingeborg Bachmann und seine sprachliche Gestaltung» (доповідачі: В. А. Гаманюк, О. Тіхановская), «Cultural Memory of Chornobyl in Literature and Fine Arts (in Case of a Picturebook «The Flowers beside the Fourth Reactor» by K. Mikhalitsyna and Paintings by M. Prymachenko)» (доповідачі: М. В. Варданян, І. А. Дирда, М. Кіреєва). З програмою виступів можна ознайомитися за покликанням.

img26

Варто відмітити, що попри складну ситуацію в державі, українське наукове товариство продовжує демонструвати свій професіоналізм і фахову майстерність. Проведення таких заходів і участь у них надзвичайно важливі, особливо в умовах війни, задля популяризації нашої науки та інтеграції українських дослідників до світового наукового простору.

19326
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30