yunosofia19 74

15 травня 2019 року на базі кафедри філософії Криворізького педагогічного відбулася студентська конференція «Юнософія». Ця традиційна щорічна конференція проходить у рамках секційного засідання звітної наукової студентської конференції КДПУ.

Захід об'єднує студентів та викладачів, які цікавляться традиційними та актуальними питаннями філософії та філософських дисциплін. На конференції було представлено наукові розвідки студентів з філософії, естетики та етики. До учасників конференції звернувся ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко. «Незважаючи на те, що філософія не є спеціалізацією для студентів нашого університету, щороку студентська конференція збирає талановиту молодь із числа тих, хто цікавиться питаннями буття, людини, суспільства. Зайняття філософією - непроста справа, оскільки потребує високого рівня абстрактного аналітичного мислення й здатності до серйозних узагальнень. З іншого боку, це значима частина людської культури, з якою має бути знайома кожна освічена людина», - зазначив ректор.

yunosofia2 2

Завідувач кафедри філософії, к. філос. н., доц. Н. П. Козаченко ознайомила присутніх з програмою конференції та її регламентом. «Питання, дискусія й обговорення - це ознаки якісного наукового спілкування, що покликані якомога краще розкрити досліджувані проблеми», - наголосила Н. П. Козаченко.

yunosofia19 6

У конференції взяли участь студенти ІІ, ІІІ і ІV курсів усіх факультетів університету та магістри. Філософський десант істориків (Т. Солодун, А. Громова, В. Тимрук) представив різнобічне дослідження проблеми стереотипів у спробі дати відповідь на питання: у чому їх користь та шкода, чи є вони природними для людини, чи варто їх уникати тощо. Низка доповідей, представлених студентами факультету української філології, стосувалася питань фемінізму, толерантності та рівноправ’я. Студенти факультету мистецтв представили дослідження стилю та проблем естетичного виховання.

К. філос. н., доц. кафедри філософії Г. А. Балута зазначила, що студенти дуже серйозно ставляться до підготовки наукових робіт і до доповідей на їх основі, про що свідчать якісні виступи та хороші презентації. На конференції була представлена й класична сфера філософських досліджень: активне обговорення викликали доповіді, присвячені модусам людського буття (А. Волкова) та проблемі науковості філософії (О. Баженова).

Галузевий аспект філософських досліджень представили студенти магістратури, дослідження яких торкалися актуальних питань філософії освіти. Жваве обговорення викликала доповідь І. Дунаєва «Перфекціонізм як педагогічний стереотип».

yunosofia19 32

Загалом на конференції було заслухано і обговорено 17 виступів здобувачів вищої освіти, що є результатами їх науково-дослідницької роботи під керівництвом викладачів кафедри філософії: к. філос. н., доц. кафедри філософії Г. А. Балути, к. філос. н., доц. кафедри філософії А. І. Абдули, к. філос. н., доц. кафедри філософії О. В. Мішалової, к. філос. н., ст. викладача кафедри філософії М. М. Брюховецького.

За результатами обговорення кращі студентські роботи будуть рекомендовані до публікації у збірнику наукових робіт студентів «Юнософія».

Більше фото в галереї

7845
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок