moodle philosophy 4

Викладачі кафедри філософії Криворізького педагогічного серед тих, хто активно запроваджує передові сучасні інформаційні технології в освітній процес. В умовах карантину застосовуються різноманітні методичні підходи та прийоми, зокрема онлайн-спілкування, навчання через платформу MOODLЕ, оприлюднюються відеолекції, проводяться відеоконференції через ZOOM. Цього разу прес-центр дізнавався про особливості викладання таких навчальних курсів як «Логіка» та «Критичне мислення», які забезпечує завідувачка кафедри філософії, кандидат філософських наук, доцент Надія Павлівна Козаченко.

moodle philosophy 4

Курс «Логіка» вивчають студенти всіх спеціальностей університету в 5 / 6 семестрі залежно від факультету. Дистанційне навчання реалізується на платформі MOODLЕ. Курс охоплює засвоєння актуальних у логіці тем, що відображає його загальна структура.

moodle philosophy 4

Оскільки курс має практичне спрямування, то для кращого засвоєння матеріалу на платформі викладаються теоретичний матеріал та відеоінструкції до розв'язання задач.

moodle philosophy 1

Крім того, як пояснює викладачка у своєму зверненні до студентів, до кожної теми подаються два тести: теорія і практика. Задачі до кожного тесту слід розв’язувати спочатку в зошиті. За кожен тест студент може отримати по 5 балів. Проходження тестів до кожної теми дає можливість повторити раніше опрацьовані теми, оволодіти новими знаннями, значно збільшити кількість балів. Кожен вид дистанційної роботи має чітку й прозору оцінювальну градацію: студент знає, за який вид роботи йому нараховується певна кількість балів. Наприклад, за модуль із самостійної роботи студент має можливість набрати 30 балів.

Такі набуті знання наші студенти можуть поглибити на іншому курсі Надії Павлівни «Критичне мислення», що розрахований уже на магістрів усіх спеціальностей.

moodle philosophy 2

Курс складається з лекцій, тестів за теоретичним матеріалом, завдань для практичного виконання, що супроводжуються відеоконтентом та детальним роз’ясненням задля успішного засвоєння матеріалу в дистанційному форматі.

Крім того, студенти можуть себе проявити у написанні есе про емоційний інтелект, для якого викладачка розробила зручну покрокову інструкцію.

 

moodle philosophy 3

Теоретична та практична складові підсилені виконанням самостійної роботи. На цьому курсі магістрам пропонується пройти онлайн-курси Фактчек: довіряй-перевіряй на платформі Ed.Era та Наука повсякденного мислення з Prometheus. За кожен сертифікат про проходження студенти додатково можуть заробити по 15 балів.

Для успішного засвоєння курсу «Критичне мислення» магістрами Надія Павлівна організовує відеоконференції на платформі Zoom, а також кожен має можливість отримати онлайн-консультації за допомогою електронної пошти, Viber та інших сучасних засобів зв’язку.

moodle philosophy 4

«Разом із викладачами кафедри філософії я активно впроваджую у практику відеолекції, чати, використовую можливості хмарної платформи ZOOM. Це дає можливість бачити й чути студентську аудиторію, відповідати на їх питання, пояснювати складні теми. Кожен викладач самостійно ухвалює рішення щодо того чи іншого засобу онлайн-спілкування зі студентами під час карантину. Я обрала декілька. MOODLЕ – це найбільш інформативна, ефективна та зручна платформа. Інші засоби також важливі, але головною є система управління електронними навчальними курсами нашого університету!», – наголосила Н. П. Козаченко.

11257
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30