top_1

Наприкінці червня – початку липня студенти першого курсу спеціальності «Географія» та спеціальності «Історія» з додатковою спеціальністю «Географія» факультету географії, туризму та історії проходять топографічну літню практику.

top_2

Ця практика проводиться після опанування здобувачами вищої освіти теоретичного курсу «Картографія з основами топографії», задля формування у майбутніх фахівців практичних умінь та навичок користування основними геодезичними приладами, виконанням найпростіших топографічних зйомок тощо.

Топографічна практика складається з трьох основних частин: окомірної, бусольної (площинної) та профільної (аналіз гіпсометричного простору місцевості) зйомок. Для студентів-географів вона триває протягом двох тижнів, а для студентів-істориків – одного тижня.

Для звітності здобувачі вищої освіти оформлюють журнали, у яких описують виконану роботу й отриманні результати зйомок, абриси (окомірні плани) та плани місцевості на форматі А1.

top_3

«Студенти докладають чимало зусиль для того, щоб успішно виконати всі практичні завдання, адже основний блок інформації вони вивчали дистанційно і їм не вистачало практики. Одниміз цікавих завдань цієї практики є нівелювання по профілю, де майбутні фахівці створюють профіль рельєфу місцевості, визначають точки абсолютної висоти відносно Балтійського моря, будують профіль, який показує рельєф місцевості по лініях», – розповів прес-центру завідувач кафедри географії та методики її навчання, канд. геолого-мінералогічних наук, доц. І. В. Холошин.

top_4

На завершення керівник практики збирає бригади зі студентами, оцінює виконанні роботи та проводить бліц-опитування кожного студента задля з’ясування рівня набутих знань, умінь та навичок.

Бажаємо студентам успіхів та наснаги під час проходженняпрактики!

16239
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31