семінар191021 1

19 жовтня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбувся перший методичний семінар-презентація «Наукові лабораторії КДПУ для освіти міста». Його цільовою аудиторією стали керівники закладів середньої освіти Кривого Рогу. Захід проходив із дотриманням поточних карантинних вимог.

семінар191021 2

Зустріч було організовано з метою активізації співпраці департаменту закладів загальної середньої освіти міста з університетом, популяризації винахідницької, науково-дослідницької діяльності та розвитку учнівської творчості в області природничо-математичних наук, представлення науково-навчальних лабораторій природничо-математичного напрямку КДПУ та можливостей їх використання школами Кривого Рогу.

семінар191021 3

До присутніх звернувся ректор КДПУ, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, який охарактеризував мету зустрічі та зазначив: «Ми постійно працюємо над розвитком різних напрямів діяльності нашого університету, зокрема в царині STEM. Нині в Криворізькому педагогічному обладнано три сучасні навчально-наукові лабораторії природничого напрямку (з фізики, біології та хімії). Можливості цих лабораторій ми використовуємо під час освітнього процесу й наукових досліджень викладачів і здобувачів вищої освіти. Ці лабораторії є унікальними, тому наш університет прагне залучити до співпраці всю освітянську спільноту Кривого Рогу, щоб учителі та учні мали змогу використовувати їх потужності для власної освітньої та наукової діяльності».

семінар191021 4

Із доповіддю на тему «Співпраця КДПУ із закладами освіти міста» виступила керівниця «Школи робототехніки» та STEM-центру, канд. пед. наук, доц. кафедри фізики та методики її навчання Н. А. Хараджян, яка ініціювала проведення цього методичного семінару.

Пані Наталя детально розповіла гостям про досягнення університету в царині розвитку STEM-напряму, а саме про відкриття трьох сучасних лабораторій; охарактеризувала мету їх створення та презентувала наявне обладнання.

семінар191021 5

Метою створення STEM-центру в КДПУ є організація й проведення різноманітних заходів із питань використання новітніх методик STEM-освіти для науково-педагогічних працівників; наукова й методична підготовка здобувачів вищої освіти та педагогічних кадрів до впровадження цієї системи, а також залучення до неї представників закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти; активізація співпраці освітян у напрямку популяризації STEM-освіти. Наш університет пропонує три вектори співпраці для закладів освіти міста: організацію занять на постійній основі, проведення майстер-класів і сприяння виконанню учнівських робіт для Малої академії наук України.

семінар191021 6

Наприкінці семінару присутні розділилися на кілька підгруп задля участі в ознайомчих екскурсіях та демонстрації устаткування навчально-наукових лабораторій Криворізького педагогічного. Керівники лабораторій показали, як правильно користуватися приладами, якими їх обладнано, та продемонстрували низку цікавих експериментів.

17142
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30