sotsis150119 2

15 січня 2019 року на базі Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 70 відбувся міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт «Соціс», на якому викладачі Криворізького педагогічного оцінювали досягнення юних науковців.

sotsis150119 6

Цей конкурс є відбірковим етапом Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у відділенні філософії та суспільствознавства учнів-членів Малої академії наук України. Упродовж тривалого часу хлопці та дівчата здійснювали пошук необхідної інформації, проводили порівняльний аналіз, упроваджували власні розробки у практику задля успішної презентації своєї роботи.

sotsis concert

Перед початком основної частини події всі учасники, наукові керівники й група підтримки зібралися в актовій залі на урочистій церемонії відкриття конкурсу. Школярі створили сучасну інсценізацію відомого трактату Платона «Держава», де з гумором висвітлили головні проблеми сьогодення. Талановита молодь завершила свій виступ українським кавером на відомий хіт «Despacito», у тексті якого оспівувалися могутність і славетність нашої країни.

sotsis metodyst

Після неофіційної частини події зі словами привітання до присутніх звернулася методист Інноваційно-методичного центру Л. Я. Данилович: «Мені дуже приємно привітати вас із сьогоднішньою подією. Зараз на вас чекає дуже відповідальний крок – захист власних робіт. Як і на будь-якому конкурсі, не всі зможуть стати переможцями, але кожен з вас отримає безцінне – досвід. Бажаю, щоб для вас ці старти стали найкращими!».

sotsis150119 1

Після міні-концерту учасники з новими силами вирушили на публічний захист науково-дослідницьких робіт у секціях, таких як: соціологія, філософія, релігієзнавство та історія релігії, правознавство, журналістика й педагогіка. Оцінювали дитячі роботи висококваліфіковані члени професійного журі,  до числа яких увійшли наші викладачі: декан психолого-педагогічного факультету, кандидат психологічних наук, доцент Є. Л. Гергель, помічник ректора, керівник прес-центру, кандидат філологічних наук, доцент М. В. Варданян, кандидат педагогічних наук, доцент О. В. Лисевич, кандидат філософських наук, старший викладач І. О. Панафідін.

«Я беру участь у цьому конкурсі вже не перший рік. Дуже приємно мати можливість долучитися до підготовки молодих науковців. На секції «Педагогіка» роботи дуже цікаві, а головне – актуальні. Нам, як журі, головне побачити щось нове з практичної точки зору, таке, що може бути впроваджено в школі, – зазначає Євгеній Леонідович, і додає: – Роботи переможців конкурсу повинні, по-перше, мати наукову новизну; по-друге, вони повинні містити можливості практичного застосування наведених ідей; по-третє, молоді науковці мають володіти науково-понятійним апаратом».

sotsis150119 3

Переможці конкурсу визначаються за результатами попереднього оцінювання, яке передбачає й перевірку на наявність плагіату в роботі; крім цього, враховується написання контрольної роботи з історії України й української мови та літератури, а також захист науково-дослідницьких робіт. З урахуванням усіх цих аспектів учасник може отримати максимальні 100 балів.

sotsis150119 4

«У цьому конкурсі я беру участь вперше. Тема моєї наукової роботи – «Розуміння посту у православних традиціях». Мене зацікавила ця тема тому, що вона є дуже близькою для мене. Мені було важко знайти матеріал з релігієзнавства, адже в інтернеті мало інформації. У пошуках необхідного матеріалу я систематично відвідувала храми. Не впевнена, що мені вдасться посісти якесь місце, але я сподіваюсь на це», – ділиться враженнями учениця 10 класу КЗШ № 71 Ганна Гайдук.

sotsis150119 5

Цей захід не тільки відкриває учасникам нові горизонти, а й слугує засобом профорієнтації для старшокласників. Криворізький педагогічний завжди радий співпрацювати й підтримувати молодь.

Бажаємо учасникам успіхів у підкоренні нових вершин і ще більше майбутніх перемог!

6655
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31