kdpu day 1

29 січня 2019 року на базі Криворізького навчально-виховного комплексу № 129 «Гімназія – ліцей академічного спрямування» відбувся освітній захід «День педагогічного університету». Протягом цілого дня професорсько-викладацький склад КДПУ ознайомлював школярів з особливостями університетського навчання.

kdpu day 3

Захід розпочався з теплих слів привітання директора гімназії, кандидата педагогічних наук Нелі Сергіївни Погрібної: «Сьогодні маємо визначну подію: до нас завітали гості дуже високого рівня. У минулому році ми були першими, хто долучився до такого заходу. Щиро сподіваюсь, що цей день залишить по собі багато позитивних емоцій і вражень». Також перед школярством із вітальним словом виступив ректор КДПУ, професор Я. В. Шрамко, який наголосив: «Ви зараз учні старших класів і вже починаєте будувати плани на майбутнє. Сьогодні у вас є така можливість, адже ви зможете вивчати основні шкільні дисципліни з викладачами університету. Це дозволить познайомити вас із різними формами роботи: лекціями, семінарами. Я вважаю, що це має бути дуже цікаво, корисно й пізнавально!».

kdpu day 4

Старшокласники змогли відчути себе справжніми студентами на першій у своєму житті інтерактивній міні-лекції «Навіщо сучасній людині потрібна вища освіта?». Своїми теоретичним доробком поділилася професор, доктор соціологічних наук А. С. Лобанова, яка навела аргументи на користь ґрунтовних знань, умінь і навичок, що здобувають у закладі вищої освіти під час навчання. Упродовж усього заняття школярі активно дискутували й досягали консенсусу разом із викладачем.

kdpu day 2

Далі учнівство вирушило на уроки до різних класів. На хлопців і дівчат чекали семінарські заняття з таких предметів: історія (кандидат історичних наук, старший викладач Р. П. Шляхтич), хімія (кандидат педагогічних наук, старший викладач П. П. Нечипуренко), фізика (доктор фізико-математичних наук, професор Р. М. Балабай), математика (кандидат педагогічних наук, старший викладач Д. Є. Бобилєв), географія (кандидат географічних наук, доцент І. О. Остапчук), інформатика (кандидат фізико-математичних наук, доцент П. В. Мерзликін), українська література (доктор філологічних наук, професор С. І. Ковпік), українська мова (кандидати філологічних наук, доценти К. А. Качайло і Т. І. Вавринюк), біологія (доктор педагогічних наук, доцент О. В. Комарова), англійська мова (кандидат педагогічних наук, доцент О. В. Гладка), німецька мова (кандидат філологічних наук, доцент Г. М. Мельничук), а також суто університетські дисципліни – філософія (кандидат філософських наук, доцент А. І. Абдула) і психологія (кандидат психологічних наук, доцент К. М. Бондар).

kdpu day 5

«Я вважаю, що в школі необхідно викладати психологію тому, що це формує важливі соціальні навички, світогляд. На мою думку, в школі повинні бути не тільки вчителі, а й люди, які задіяні не у шкільному викладанні, а в університетському. Такі люди будуть ставитися до підлітків більш як до студентів, що буде створювати той контраст, на який необхідно орієнтуватися під час вибору майбутньої професії. Мені здається, що саме такий підхід сформує у дітей критичне мислення. Якщо чесно, то тут дуже класна учнівська аудиторія», – розповідає Катерина Миколаївна.

Протягом цілого дня діти досліджували явища навколишнього світу, вивчали фізичні властивості різних об’єктів, підвищували свій рівень володіння іноземними мовами, знаходили рішення задач з оптимізації, знайомилися з комп’ютерною психодіагностикою, розширювали уявлення про окремі теми різних дисциплін.

kdpu day 6

Своїми враженнями ділиться учень 10 класу Костя Цапко: «Я вважаю, що знайомство з методикою викладання в закладі вищої освіти й з університетськими викладачами – це корисний для нас досвід. Для кожного учня – це щось нове й незвичне, що чекає на нас у майбутньому. Мені дуже сподобалися заняття, адже інформацію, яку ми отримали, можна використовувати в житті».

Криворізький педагогічний дякує всім працівникам КНВК № 129 «ГЛАС» за гостинність та бажає й надалі співпрацювати задля наукової просвіти юного покоління!

6758
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30