3

Навчальна практика є обов’язковою частиною будь-якого освітнього процесу. Криворізький педагогічний створює необхідні умови для ефективного здійснення студентської практичної діяльності.

4

Сьогодні у фокусі прес-центру – здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Дизайн». Протягом двох тижнів з 18 лютого по 1 березня поточного року першокурсники занурювалися до світу мистецької діяльності. Базою проходження навчальної практики став зоологічний музей Криворізького державного педагогічного університету і КЗ «Криворізький міський театр драми та музичної комедії ім. Т. Г. Шевченка».

«Метою навчальної практики студентів-дизайнерів є оволодіння початковими практичними навичками, здійснення аналізу природних форм для використання відповідно до поставлених завдань у майбутній професійній діяльності, аналіз та порівняння готових дизайнерських зразків з використанням біоформ», – розповідає завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, доцент, кандидат педагогічних наук В. В. Томашевський.

2

Студенти спеціалізації «Дизайн одягу та аксесуарів» познайомилися із заслуженою артисткою України Тетяною Борисівною Брисіною та головним художником Миколою Костянтиновичем Бабічевим. Практиканти отримали унікальну можливість поспілкуватися з талановитими митцями, дізнатися про їх досвід створення ескізів, художніх образів і театральних костюмів. Крім цього, протягом навчальної практики студенти мали можливість ознайомитися з тваринними і рослинними формами на базі зоологічного музею КДПУ, вивчити закони дизайну й способи їх застосування, навчитися інтерпретації та стилізації предметів навколишньої дійсності, зокрема засобами мистецтва.

1

«Перші дні практики ми провели у зоологічному музеї КДПУ. Спочатку ми зібрали матеріал; відтак почали робити фотографії та замальовки з біоніки. Для підсумкової роботи зі стилізації і трансформації біооб’єкта ми малювали тварин та їх хутро, зображували різноманітних комах. Крім цього, у рамках навчальної практики ми створювали й шили костюми для «Студентської весни–2019». Загалом, мені дуже сподобалося: практика виявилася дійсно цікавою і продуктивною формою роботи», – ділиться враженнями студентка Юлія Пуц.

Для першокурсників цей досвід став першим видом діяльності, завдяки якому вони на практиці познайомилися зі специфікою своєї майбутньої професії. Попереду – нові горизонти творчості для втілення власних креативних ідей.

Криворізький педагогічний бажає студентам-дизайнерам нових успіхів і невичерпного  натхнення!

7133
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок