innr 3

20 червня 2019 р. у конференц-залі КДПУ відбулася презентація та захист індивідуальних навчально-наукових робіт з філософії, що виконувались аспірантами першого року навчання. Виконання такої роботи є окремим модулем курсу філософії, який є обов’язковим для здобувачів наукового ступеня «доктор філософії» і який має завершитись складанням відповідного екзамену.

innr 1

Представлені до захисту роботи було виконано під керівництвом досвідчених фахівців – к. ф. н., доцента, завідувача кафедри філософії Н. П. Козаченко, к. ф. н., доцентів О. В. Мішалової, А. І. Абдули й Г. А. Балути. «Це демонстрація як дослідницьких здобутків аспірантів, так і вміння працювати з джерелами й представляти отримані результати», – підкреслив А. І. Абдула. «Виконання таких презентаційних видів роботи сприяє успішній науковій діяльності в майбутньому», – зазначила Н. П. Козаченко.

innr 2

Регламент кожної презентації становив сім хвилин, після чого відбувалося п’ятихвилинне обговорення. Аспіранти представили основні тези індивідуальних навчально-наукових робіт, надаючи визначення базових термінів і понять та зазначаючи використані методи дослідження. Доповіді доповнювали наочні форми подання матеріалу – інфографіки, табличні дані, блок-схеми тощо.

innr 4

Тематика робіт торкалася різних аспектів актуальних проблем сучасної філософії. Аспіранти висвітлювали питання реалізації інформаційних технологій в освіті, досліджували філософські засади в соціології та проблеми комунікацій як значимого аспекту суспільної взаємодії, вивчали питання гендерної рівності, компетентнісного підходу, дизайну як форми естетичної діяльності; працювали над проблемами моделювання як наукового методу й навчального засобу, досліджували поняття сім’ї як соціального феномену в сучасній українській філософії, лінгвістичні особливості розвитку політичного дискурсу та проблеми любові й страждання в психоаналітичній та філософській думці.

Вітаємо аспірантів з успішним захистом навчально-наукових робіт –
новим щаблем академічної майстерності!

8116
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31