britishcouncil19 1

26 листопада 2019 року Криворізький педагогічний долучився до освітньої ініціативи Британської Ради в Україні, взявши участь у презентації оцінювання результатів проекту «Шкільний учитель нового покоління».

britishcouncil19 2

До проекту приєдналися освітяни з Харкова, Мелітополя, Умані, Вінниці, Ніжина, Рівного, Тернополя, Івано-Франківська та інших міст. Чотирнадцять українських закладів вищої освіти три роки брали участь в експерименті, який передбачав поєднання практичного курсу англійської мови з опануванням методики її викладання та активну співпрацю із закладами середньої освіти з метою забезпечення можливостей для педагогічної практики студентів. У кожному університеті-учаснику команди з тринадцятьох українських викладачів під керівництвом експерта з Великої Британії створили програми таких інтегративних курсів і впровадили їх у практику освітнього процесу ЗВО.

britishcouncil19 3

Криворізький педагогічний на конференції представляли перший проректор КДПУ, к. філол. н., доц. О. А. Остроушко,  декан факультету іноземних мов, д. філол. н., доц. М. В. Варданян, зав. кафедри англійської мови з методикою викладання, к. філол. н., доц. І. А. Салата. «Ця ініціатива має потенціал стати перспективним напрямком майбутнього розвитку викладання англійської у закладах вищої освіти. Криворізький педагогічний зацікавлений у досвіді колег і буде вивчати можливості впровадження власних інноваційних методичних знахідок у практику нашого університету», - переконана декан факультету іноземних мов М. В. Варданян.

britishcouncil19 4

Почесними гостями події стали представники Міністерства освіти і науки України, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс і Алан Макензі, зовнішній незалежний експерт з навчання англійської мови, який представив звіт про результати оцінювання проекту «Шкільний учитель нового покоління» та надав подальші рекомендації щодо вдосконалення підготовки майбутніх освітян у педагогічних закладах вищої освіти України. Консультант проекту Род Болайто привітав учасників презентації під час прямого відеозвернення.

britishcouncil19 5

Автори проектів презентували результати експериментів, проведених у закладах вищої освіти. Складовими успіху впровадження інновацій стали добра воля учасників, ефективні робочі групи та програми, якісна підготовка викладачів і вчителів-наставників. Якою має бути програма з методики викладання англійської мови, щоб добре підготувати студентів до роботи на посаді вчителя, як три роки пілотування нової програми змінили ставлення студентів до професії викладача, чи можливо адаптувати нову методику для всіх педагогічних університетів і що потрібно для цього зробити – такі питання були у фокусі учасників заходу.

britishcouncil19 6

«До проекту були залучені й педагогічні коледжі, й класичні педагогічні університети. Його велика цінність полягає в тому, що кожен проект є результатом командної роботи закладів-учасників. Це унікальний продукт, унікальний вид діяльності, який є паростком можливої моделі реалізації державної політики у сфері освіти», – наголосив керівник експертної групи з питань розвитку кваліфікацій, освіти дорослих та педагогічної освіти МОН України Ігор Балуба.

britishcouncil19 7

На заході було проведено дискусійну панель «Історія успіху та погляд у майбутнє» за участі ректорів університетів, деканів факультетів, завідувачів кафедр, викладачів ЗВО, студентів-учасників програми й шкільних учителів-наставників. Під час спілкування у цьому форматі кожен із присутніх поділився власним досвідом практичного впровадження проектів інноваційних курсів у закладі вищої педагогічної освіти.

britishcouncil19 8

Подія завершилася урочистим врученням дипломів розробникам нових навчальних програм. Представники Криворізького педагогічного з інтересом вивчили досвід колег і познайомилися з цікавими кейсами успішної реалізації масштабних проектів в умовах сучасних педагогічних ЗВО.

Бажаємо кожному освітянину натхнення для педагогічної творчості
та успішного впровадження нових перспективних ідей!
9432
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок