socis20 1

20 січня 2020 року на базі Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 70 відбувся міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт «Соціс». Роботи юних науковців традиційно оцінювали викладачі Криворізького педагогічного.

socis20 2

«Соціс» – це творчий майданчик для презентації перших наукових досліджень школярів. Конкурс проходить у декілька етапів, перший з яких є відбірковим етапом Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у відділені філософії та суспільствознавства учнів-членів Малої академії наук України.

Юні й амбітні науковці отримали можливість представити свої напрацювання у секціях «Педагогіка», «Філософія», «Економіка», «Соціологія» та «Журналістика». Виконана ними робота вимагала ретельної підготовки, наполегливості й терпіння.

socis20 3

Конкурс розпочався з неформальної частини, а саме зі святкового привітання школярів. Хлопці та дівчата підготували справжню театральну постановку, яка знайшла відгук у серцях кожного з присутніх. Символічним завершенням дійства стала пісня, присвячена могутності й славі нашої країни.

socis20 4

Зі словами привітання до присутніх звернулася методистка Інноваційно-методичного центру Л. Я. Данилович, яка поділилася враженнями про конкурс і зорієнтувала школярів на перемогу. «Кожен учасник – уже найкращий, адже вийшов на новий рівень – рівень науковця», – підкреслила Л. Я. Данилович.

socis20 5

Налаштувавшись на позитивні результати, школярі розпочали перший у своєму житті захист науково-дослідницьких робіт. Досягнення юних дослідників оцінювали члени висококваліфікованого професійного журі, які є постійними учасниками відбіркового процесу: декан факультету іноземних мов, д. філол. н., доц. М. В. Варданян, декан психолого-педагогічного факультету, к. психол. н., доц. Є. Л. Гергель, заступник декана факультету географії, туризму та історії, к. філос. н., ст. викладач кафедри всесвітньої історії І. О. Панафідін, зав. кафедри початкової освіти, к. п. н., доц. О. А. Павлик.

«Уже кілька років поспіль ми з колегами беремо участь у міському етапі конкурсу учнівських робіт «Соціс». Зазвичай ми долучаємося до роботи секцій з педагогіки, філософії та журналістики. Цього року робіт було менше, але їх якість виявилася значно вищою. Учні разом зі своїми вчителями та науковими консультантами виконали велику роботу, і тепер найкращі з кращих візьмуть участь у обласному етапі. Думаю, що криворізькі школярі гідно представлять наше місто», – наголосила М. В. Варданян.

socis20 6

Перемога на конкурсі є інтегрованим комплексом кращих результатів під час попереднього оцінювання роботи, зокрема перевірки на плагіат, написання контрольної роботи з історії України й української мови та літератури і, безумовно, захисту науково-дослідницьких робіт. З урахуванням усіх критеріїв, максимальний результат конкурсантів становить 100 балів.

Криворізький педагогічний завжди готовий до плідної співпраці
й радий підтримати наступне покоління науковців.
Бажаємо нових успіхів у науково-дослідницькій діяльності!
9942
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30