14 листопада 2022 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер та в. о. голови профкому університету. Під час наради обговорено стан залучення студентів до неформальної освіти в першому семестрі 2022-2023 н. р.

Під час наради доповідали декани факультетів, які поінформували присутніх про залучення студентів до неформальної освіти. Так, у першому семестрі 2022–2023 н. р. здобувачі освіти мали змогу опанувати низку електронних курсів, пропонованих міжнародними та вітчизняними освітніми платформами (Coursera, Udemy, Prometheus та ін.). Під час вивчення курсів на онлайн-платформах реалізовано модель фасилітованого навчання, яка передбачала одночасне опанування викладачами і студентами змісту електронних курсів. Більшість студентів успішно пройшли курси і отримали відповідні сертифікати, а відтак претендують на визнання результатів неформальної освіти, відповідно до пункту 6.15 Положення про порядок переведення, відрахування, поновлення, переривання навчання студентів у Криворізькому державному педагогічному університеті.

Наразі, відповідно до факультетських розпоряджень, триває робота комісій, які розглядають питання щодо відповідності результатів навчання, здобутих у неформальній освіті, програмним результатам, передбаченим освітніми програмами відповідних спеціальностей.

В обговоренні взяли участь проректори, декани факультетів і завідувач навчально-методичного відділу.

За підсумками обговорення ректор Я. В. Шрамко зазначив, що деканати й надалі мають здійснювати систематичний моніторинг процесу неформальної освіти студентів шляхом обговорення відповідних питань на засіданнях вчених рад факультетів, а завідувачі кафедр – забезпечувати своєчасне визнання результатів навчання, набутих здобувачами в неформальній освіті на онлайн платформах, відповідно до визначеної процедури.

У різному виступили:

– Остроушко О. А., перший проректор, яка поінформувала присутніх про участь КДПУ в проєкті Ukraine Global Faculty, під час якого науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти матимуть змогу прослухати лекції закордонних професорів провідних університетів. Оксана Андріївна зауважила, що задля участі в проєкті необхідно зареєструватися на сайті ugf.academy.

20775
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30