30 жовтня 2017 року відбулася оперативна нарада при ректорі університету, в якій взяли участь проректори, декани факультетів, голова профкому, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету.

28 вересня 2017 набрав чинності Закон України «Про освіту» від 05.09.2017, у статті 42 йде мова про академічну доброчесність, також до вищих навчальних закладів надійшов лист щодо забезпечення академічної доброчесності у закладах вищої освіти. Темою наради й стало обговорення організації забезпечення академічної доброчесності в університеті.

З доповіддю виступила Остроушко О. А., яка звернула увагу на такі основні  моменти: дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними працівниками та здобувачами освіти; порушення академічної доброчесності; відповідальність за порушення академічної доброчесності.

В університеті існує «Система забезпечення якості вищої освіти у КДПУ», введена в дію з 08 вересня 2016 року в якому в п. 7. Дотримання принципів професійної та наукової етики в університеті й зазначені основні принципи академічної доброчесності. Про реалізацію академічної доброчесності йдеться й в Правилах внутрішнього розпорядку КДПУ (додаток 9 до Колективного договору)

На нараді всіх присутніх було ознайомлено з проектом Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових працях працівників КДПУ, яке має бути затверджено Вченою радою університету.

Під час обговорення ректор Я.В. Шрамко наголосив на першочерговій важливості зазначеного питання. Ярослав Владиславович підкреслив, що по відношенню до науково-педагогічних працівників, які допускають плагіат, порушуючи тим самим принципи академічної доброчесності, має бути нульова толерантність.  За результатами обговорення, запропоновано обговорити Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових працях працівників КДПУ на оперативних нарадах на факультетах та кафедрах і надати пропозиції.

З проектом Положення можна ознайомитись за посиланням: http://kdpu.edu.ua/pro-nas/vchena-rada-universytetu/dlia-obhovorennia/2884-polozhennia-pro-zapobihannia-plahiatu-v-kdpu.html

У різному виступили:

-  Шрамко Я. В. – про проведення 2 листопада 2017 р в університеті регіонального семінару «Сучасний університет: управління, інновації, лідерство» (ауд. 228 головного навчального корпусу КДПУ, пр-т Гагаріна, 54, 2-й поверх).

-  голова ППО КДПУ Бурман Л. В. – ознайомила з програмою семінару; про проведення анкетування та опитування студентів.

 

2893
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31