img32

3 грудня 2020 року в онлайн-форматі відбувся ІІ Відкритий Чемпіонат із шахів, присвячений пам’яті В. О. Ківи, до якого долучилися не тільки викладачі, працівники та здобувачі вищої освіти Криворізького педагогічного, а й усі охочі.

img33

Проведення турніру з шахів задля вшанування пам’яті засновника шахового клубу «Еліта», канд. пед. наук, доц. В. О. Ківи вже стало традицією нашого ЗВО. Організаторами заходу є первинна профспілкова організація КДПУ та університетський шаховий клуб «Еліта».

Цього року чемпіонат проходив в онлайн-форматі за допомогою платформи lichess.org, де учасникам було необхідно попередньо зареєструватися та приєднатися до шахової спільноти КДПУ.

Онлайн-чемпіонат проходив відповідно до швейцарської системи: складався з 9 турів, а до кінця партії кожен учасник мав по 10 хвилин. Комп’ютерне жеребкування кожного туру відбувалося за допомогою програми Swiss 5.5.

img68

Гравці мали змогу слідкувати за результатами зіграних партій у турнірній таблиці. Якщо учасник перемагав, то отримував 1 очко, якщо було зафіксовано нічию – 0,5.

Після проведення чемпіонату на засіданні суддівської колегії було визначено призерів змагань, а 4 грудня 2020 року в очній формі з дотриманням карантинних вимог відбулося нагородження переможців.

img69

«Засновник шахового клубу Володимир Ківа підготував багато шахістів, яким він прищепив любов до цієї гри та захоплення нею. У перший тиждень грудня, проводячи цей чемпіонат, ми вшановуємо його пам’ять. Цього року було 15 учасників – представники Криворізького педагогічного та провідні шахісти міста. Дякую всім, хто долучився до нашого чемпіонату!», – зазначила голова первинної профспілкової організації КДПУ Л. В. Бурман.

img92

За результатами чемпіонату місця розподілилися таким чином:

І місце – Ігор Мозговий, керівник шахового гуртка;
ІІ місце – Максим Мирошниченко, кандидат в майстри спорту з шахів;
ІІІ місце – Роман Ляшенко, студент фізико-математичного факультету.

img93

«Майже з усіма учасниками я був знайомий – вони часто відвідували шаховий гурток, тому я знав, хто на що здатний, і міг оцінювати свої шанси. Відверто кажучи, на перемогу не очікував, та за підрахунками додаткових показників я став чемпіоном», – розповів прес-центру чемпіон цьогорічних змагань Ігор Мозговий.

Переможці отримали кубок, дипломи та грошові винагороди.

Вітаємо тріумфаторів інтелектуальної гри та бажаємо й надалі розвивати гнучкість розуму!

13489
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31