chess oct18 4

11 жовтня 2018 року в шаховому клубі головного корпусу відбулась універсіада «Першокурсник» із шахів. Вісім команд з різних факультетів проявили бажання взяти участь у розумових змаганнях.

chess oct18 2

Цей захід проходить щорічно, і вже встиг отримати звання традиційного. Команди учасників були змішаними та складалися з трьох осіб. Деякі команди залучали до себе запасних гравців у необмеженій кількості.

«Універсіада першокурсників відбувається задля подальшого відбору в загальний склад факультетської команди. А також як спосіб ознайомлення першокурсників з роботою шахового клубу і його популяризації серед молоді», – наголосила к. біол. наук, доцент кафедри фізичної культури та методики її викладання В. І. Марчик.

chess oct18 5

Змагання із шахів відбувалося в два тури. Перший тур передбачав жеребкування серед команд факультетів задля розподілення учасників на ігрові групи. У межах кожної групи команди грали по три проміжні тури з командами різних факультетів. Кожному гравцю давалось по 10 хвилин до кінця партії.  За перемогу в партії гравець отримував по 1 очку, у разі «нічиєї» – 0,5 очок. Місце команди визначалося сумарно за кількістю набраних балів усіма гравцями команди.

Другий тур – вирішальний. За результатами попередніх ігор команди вийшли на фінішну пряму. На цьому етапі учасники розігрували свої призові місця. Команди-лідери попередніх партій зіткнулися у нелегкому «мозковому штурмі» і продемонстрували неперевершений рівень.

chess oct18 3

Відповідно до відіграних турів результати змагань розподілились таким чином:

І місце – природничий факультет

ІІ місце – факультет географії, туризму та історії

ІІІ місце – факультет дошкільної і технологічної освіти

ІV місце – психолого-педагогічний факультет

V місце – фізико-математичний факультет

VI місце – факультет мистецтв

VII місце – факультет іноземних мов

VIII місце – факультет української філології

chess oct18 1

«Шахи – це гімнастика розуму», – саме це гасло підтвердили наші учасники. Першокурсники показали свою гнучкість, логіку й стратегію на максимум. Вітаємо наших переможців! Педагогічний бажає шахістам не зупинятися на досягнутому, а ставити собі цілі й підкорювати нові вершини.

5790
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок