den ridnoii movy2021 1

Міжнародний день рідної мови – це особливе свято не тільки для всіх українців, а й для громади Криворізького педагогічного. Щорічно університет проводить цілу низку заходів, присвячених збереженню та розвитку мовної ідентичності нашого народу.

den ridnoii movy2021 2

Факультет української філології – це наша колиска чистого, первозданного мовлення нації. Професорсько-викладацький склад факультету з першого курсу наділяє молоде покоління особливою якістю – палкою любов’ю до рідної мови, яку вони дбайливо передають новим генераціям маленьких українців.

den ridnoii movy2021 3

З нагоди Міжнародного дня рідної мови представники кафедри української мови підготували коротенький відеоролик – зізнання в коханні нашій солов’їній. До акції долучилися й інші учасники освітнього процесу КДПУ. Підтримати цю ініціативу можна за посиланням.

den ridnoii movy2021 1

Який ще факультет, крім факультету іноземних мов, може так добре розумітися на мовах різних народів? Незважаючи на різнобарв’я й колоритність англійської, німецької, російської, французької, польської мов, рідною завжди залишається тільки українська. Тому з нагоди Міжнародного дня рідної мови студентський актив ФІМ підготував відео-читання легендарного вірша Ліни Костенко «Крила». Переглянути його можна за посиланням.

den ridnoii movy2021 4

Факультет дошкільної і технологічної освіти також не залишився осторонь цієї події і провів онлайн-лекцію на тему «Єдиний скарб у тебе – рідна мова!». Організаторами заходу виступила студентська рада факультету, яка підготувала цікаву, маловідому інформацію про нашу рідну мову.

Криворізький педагогічний поділяє думку Панаса Мирного: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Тож любімо мову нашого народу й примножуймо її багатства!

 
14487
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок