300421 1

Криворізький педагогічний продовжує посідати високі позиції в рейтингах університетів. У цьогорічному рейтингу Освіта.ua за показниками бази даних SciVerse Scopus КДПУ став кращим серед педагогічних університетів країни.

300421 1

Кожного року авторитетний освітянський сайт оприлюднює власний наукометричний рейтинг. Українські заклади вищої освіти розташовують відповідно до показників цитованості наукових статей, які публікують ЗВО або їх фахівці. Місця в рейтинговій таблиці розподіляються згідно зі значенням індекса Гірша, яке залежить від співвідношення кількості наукових публікацій та обсягів їх цитувань.

300421 1

Протягом року на базі Криворізького педагогічного працювали над багатьма актуальними дослідженнями та публікували їх результати в наукових виданнях, що індексує Scopus. Велика організаційна роль у зростанні публікаційної активності університету належить д-ру пед. наук, проф. С. О. Семерікову, який виступив ініціатором і головним редактором низки наукових видань, присвячених актуальним питанням використання інформаційних технологій в сучасній освіті. У 2021 році КДПУ посів високе місце цього загальнодержавного освітянського рейтингу: маємо 36-й щабель зі 190 позицій рейтингової таблиці та 1-й – серед педагогічних ЗВО країни. Це досягнення свідчить про активну дослідницьку діяльність, що триває на базі нашого закладу вищої освіти, вагомі наукові результати й високі стандарти академічної доброчесності працівників КДПУ.

Довідково. SciVerse Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань, а також публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкові видання. База даних доступна на території Криворізького педагогічного; для працівників університету можливий також віддалений доступ.

15486
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок