УРБАН 2

У період з 5 по 16 липня 2021 року громада художньо-графічного відділення факультету мистецтв долучилися до участі у міжнародному проєкті – літньої школи урбаністики.  Подробиці дізнавався прес-центр.

 

УРБАН 3

Літня школа урбаністики – це другий етап спільної взаємодії міжнародних експертів із молоддю з різних закладів вищої освіти щодо перспектив розвитку рідного міста. Перша така зустріч відбувалася восени минулого року. Обидва заходи реалізовані за підтримки міського голови, Фонду Зайделя (Німеччина), Фонду підтримки будівельної галузі Німеччини та Інституту розвитку міста Кривого Рогу.

УРБАН 4

На відкритті цього заходу була присутня інтелектуальна когорта нашого міста, серед яких був присутній й ректор Криворізького педагогічного, професор Я.В. Шрамко. Ярослав Владиславович розповів про наявність художньо-графічного відділення факультету мистецтв та його значення у підготовці здобувачів вищої освіти, які охоче долучаються до оформлення й оздоблення міської інфраструктури.

УРБАН 5

Учасниками літньої школи урбаністики стали студенти й викладачі кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну А.П. Ємельова та А.А. Марченко. Програма заходу розрахована на  постійне включення відібраних представників до активної роботи над проєктами, розробку презентації, підбиття підсумків кожного дня тощо.

УРБАН 6

«Враження від школи лише хороші: дружній колектив, цікаві завдання, умови – на вищому рівні. Загалом, ми тут аналізуємо місто, робимо функціональні карти, на яких позначаємо зразкові й проблемні місця, аналізуємо шляхи їх покращення. Наприклад, занедбану зону старих насаджень можна перетворити на красивий парк. Я хочу сказати, що це відмінний досвід навіть для дизайнерів, тому що ми розширюємо свій світогляд. За цей час ми дізналися дуже багато цікавого про наше рідне місто, що неодмінно стане нам у пригоді» – розповідає студентка художньо-графічного відділення Анастасія Нестеренко.

УРБАН 7

Найвищий показник успішності організованого заходу – це позитивні коментарі й враження учасників. Студенкта Олена Бражнікова зазначає: «Я дуже задоволена, що я мала змогу брати участь в літній школі урбаністики. Щоденно ми отримували нові знання, застосовуючи їх на практиці. У нас склалася дуже приємна робоча атмосфера разом зі студентами з різних університетів України. Протягом двох тижнів ми розробляли пропозиції щодо розв'язання актуальних проблем міста Кривого Рогу, які можуть бути застосовані у міських проєктах. За всіма процесами спостерігали висококваліфіковані спеціалісти з напрямку містобудування, які скеровували нашу діяльність».

УРБАН 1

Криворізький педагогічний вітає всіх учасників літньої школи урбаністики й бажає успіхів у реалізації майбутніх проєктів!

16282
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30