5

У грудні 2015 року Генеральна асамблея ООН проголосила 11 лютого Міжнародним днем ​​жінок і дівчат у науці. Напередодні цього свята, 10 лютого 2022 року, кафедра педагогіки (Центр гендерної освіти) Криворізького педагогічного провела онлайн-зустріч із жінками, які зробили значний внесок в українську науку та чиї імена відомі всій країні та за її межами.

4

До обговорення цієї проблематики долучилися понад сімдесят представників та представниць університетської наукової спільноти Умані, Хмельницького, Кремінця, Слов’янська, Дрогобича й Чернігова – вчені, студенти, аспіранти й магістранти. Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко, який розповів про реалізацію гендерного підходу в освітній діяльності університету й наголосив на актуальності порушеного питання та його мотиваційному потенціалі.

8

Гості заходу – д-р педагог. наук, проф. Т. Пантюк (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка); д-р педагог. наук, проф. Т. Янченко та канд. педагог. наук, доцент Л. Юда (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка); д-р педагог. наук, проф. В. Кушнір, канд. педагог. наук, доц. Л. Карнаух та канд. педагог. наук, доц. Н. Скрипник (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини), д-р педагог. наук, проф. С. Саяпіна (Донбаський державний педагогічний університет), д-р педагог. наук, проф. Г. Красильникова (Хмельницький національний університет), д-р педагог. наук, проф. В. Бенера (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка) – люб’язно поділилися своїми розповідями про власні здобутки, розказали, як і чому вирішили займатися науковою діяльністю, які перешкоди та бар’єри долали на шляху до реалізації своїх мрій.

13

Цікавими та змістовними були виступи представниць наукової спільноти КДПУ – д-ра фіз.-мат наук, проф. Р. М. Балабай, д-ра соціолог. наук, проф. А. С. Лобанової, д-ра педагог. наук, проф. Т. О. Дороніної, д-ра педагог. наук, доц. С. Л. Кучер.

Розмова про «формулу успіху» вийшла надзвичайно щирою та відвертою, що засвідчують відгуки її учасників.

34

«Сказати, що я вражений сьогоднішнім заходом – не сказати нічого! Дякую гостям та організаторам зустрічі за теплу та дружню атмосферу, яка відчувалася навіть через екран комп'ютера. Українські жінки-науковці – неймовірно талановиті, закохані у свою справу, і що вражає найбільше – надзвичайно скромні! Долучаюся до палких вітань з нагоди Міжнародного дня жінок та дівчат у науці й зичу натхнення в роботі, нових наукових звершень та щедрих дарунків долі!», – поділився аспірант ІІ курсу Р. Калугін.

30

«Такий чудовий захід – він мотивує, надихає та надає відчуття тієї по-справжньому Жіночої Сили й Енергії, яка спонукає діяти попри будь-які обставини! Щиро вітаю Жінок і Дівчат, що займаються науковою діяльністю, з цим святом!», – прокоментувала аспірантка І курсу М. Яхнич.

Криворізький педагогічний приєднується до привітань із сьогоднішнім святом
і зичить кожній представниці університетського жіноцтва успішно досягти омріяних вершин!
18435
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31