img5

1 жовтня 2024 року у КДПУ відбувся VIII фестиваль, присвячений до Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України. Цьогорічний захід мав особливий формат: учасники зібралися на базі відпочинку «River House», щоб у дружній атмосфері відзначити національні свята та вшанувати традиції, які зміцнюють національний дух та єдність.

img13

Захід розпочався урочисто — із вітальних слів ректора КДПУ, проф. Я. В. Шрамка та голови первинної профспілкової організації Н. А. Хараджян, які наголосили на важливості підтримки патріотичного духу, вивчення та збереження української історії та традицій. Однак ця подія не могла б відбутися без мужності та відваги наших Захисників, які щодня боронять суверенітет і незалежність країни. Учасники заходу долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за свободу України, висловивши глибоку повагу їхньому подвигу.

img20

Програма фестивалю була насиченою та різноманітною. Студентські команди презентували свої візитівки, створювали й демонстрували обереги — символи захисту й сили, декламували власні вірші, сповнені глибокими рефлексіями, роздумами про історичну долю та сьогодення України. Родзинкою дня стало приготування страв української національної кухні на відкритому вогнищі. Учасники змагалися у майстерності приготування автентичних смаколиків, якими згодом поласували під час спільного обіду.

img24

Вечір завершився концертною програмою «Незламна нація», де команди мали нагоду показати свої творчі таланти. За підсумками усіх конкурсів:

img30

Призери фестивалю козацтва отримали грошові сертифікати на покупки в національній мережі супермаркетів Varus у розмірах 1500, 1000 та 700 гривень відповідно. Переможців привітала проректор з науково-педагогічної роботи Ю. О. Баруліна, яка підкреслила, що молоде покоління демонструє справжню відданість українським традиціям, зберігаючи надбання козацької культури та роблячи вагомий внесок у підтримку Захисників нашої країни.

img34

Завершенням цього незабутнього дня стали музичні номери. Ліричний настрій створила гра на саксофоні звукорежисера студентського клубу Євгена Соколова. Після інструментальної музики на сцену вийшов гурт «Harmonix», до складу якого входить талановита магістрантка факультету педагогічної освіти Ірина Градовська.

У межах святкування Дня захисників і захисниць України в Криворізькому педагогічному було проведено серію благодійних акцій, спрямованих на збір коштів для військових. Ці акції фінішували під час фестивалю городового козацтва, де було оголошено про зібрану суму – 23 634,52 гривні. Варто зазначити, що команда психолого-педагогічного факультету стала лідером серед донаторів, зібравши 6207 гривень на потреби Збройних Сил України.

img39

Фестиваль городового козацтва 2024 року став справжнім святом національної єдності та взаємопідтримки, відродження духу козацтва та зміцнення зв'язку поколінь, нагадав про величну місію наших Героїв — захищати незалежність та свободу України.

Криворізький державний педагогічний університет висловлює щиру подяку первинній профспілковій організації за фінансову підтримку та бездоганну організацію фестивалю козацтва! Ваша підтримка не лише забезпечила успіх одного з найулюбленіших заходів Альма-матер, але й залишила незабутні враження в серцях кожного, хто долучився до цієї яскравої події!

27516
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31