ніч науки 2017

19 грудня 2017 року Криворізький педагогічний вперше долучився до цікавої академічної традиції, популярної як за кордоном, так і в Україні. «Ночі науки», під час яких вищі навчальні заклади відкривають двері своїх лабораторій і знайомлять громадськість з власними науковими дослідженнями, традиційно викликають неабиякий інтерес усіх охочих долучитися до останніх здобутків світової наукової думки.

О п’ятій годині вечора до нашого університету завітали учні 8-10 класів Криворізького навчально-виховного комплексу № 129 «Гімназія-ліцей академічного спрямування». Організатори заходу – перший проректор КДПУ О. А. Остроушко і декан фізико-математичного факультету О. В. Віхрова – привітали гостей та запросили на театралізоване дійство, яке поєднало науку і казку: адже відомо, що ввечері Дня Святого Миколая без див і несподіванок не обходиться.

ніч науки о

Близько п’ятдесяти юних шукачів знань у супроводі викладачів і студентів фізико-математичного факультету відвідали 7 наукових станцій на відповідних маршрутах – хімічну, біологічну, зоологічну, мистецьку, астрономічну, фізичну та станцію робототехніки. Зокрема, на станції «Зоологічній» гості університету взяли участь у сімох оглядових міні-екскурсіях, познайомились з дивовижним світом тварин нашого регіону та екзотичних країн, дізнались про історію створення музею природничого факультету, провідних зоологів, основні напрями наукових досліджень, проблеми охорони тваринного світу та детально про ключові види тварин.

ніч науки к

На кожній станції відвідувачі «Ночі науки» затримувалися надовго – коли ще трапиться нагода так близько роздивитися справжніх роботів, дізнатися про таємниці фізичних і хімічних дослідів, розпитати науковців про їх роботу? А між станціями на наших гостей чекали веселі і цікаві несподіванки – і казкові, і наукові.

ніч науки учні

 

Подорож юних мандрівників за знаннями завершилася біля новорічної ялинки Криворізького педагогічного сюрпризом від святого Миколая, обов’язки якого зголосився виконати студент групи І-16 Ілля Машков. Кожен учасник дійства отримав святкові солодкі подарунки. Завершився вечір наукових дослідів та цікавих експонатів не менш видовищно – святковим феєрверком біля головного входу до університету.


 

3511
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31