Трудовий колектив Криворізького педагогічного прийняв рішення повернути історичну назву університету. Пропозицію ректора про перейменування університету підтримано одноголосно на конференції трудового колективу 12 квітня 2018 року.

На конференції трудового колективу Криворізького педагогічного було розглянуто питання перейменування університету. Відповідно до порядку денного з пропозицією до трудового та студентського колективів про доцільність перейменування університету виступив ректор Я. В. Шрамко, який наголосив на правовій необхідності коригування назви нашого університету. Адже з прийняттям нового Закону України «Про освіту» в Україні зникли «навчальні заклади», оскільки установи, що здійснюють освітню діяльність, наразі визначаються як заклади освіти. Крім того, назва Державний вищий навчальний заклад «Криворізький державний педагогічний університет» містить плеоназми — зайве повторювання характеристики «державний», а також суттєве дублювання визначень «вищий навчальний заклад» і «університет».

Пропозицію ректора університету було підтримано. Трудовий колектив висловив думку про доцільність повернути лаконічну та звичну назву – Криворізький державний педагогічний університет, що незмінно залишалася на вивісці будівель корпусів університету з 2001 року.

Постановою конференції трудового колективу ухвалено перейменувати Державний вищий навчальний заклад «Криворізький державний педагогічний університет» на Криворізький державний педагогічний університет та внести до Міністерства освіти і науки України подання про перейменування університету.

Довідково. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 січня 2016 р. № 51-р університет був відновлений як Державний вищий навчальний заклад «Криворізький державний педагогічний університет». Під таким найменуванням його внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Відповідно до нового Закону України «Про освіту» (від 05 вересня 2017 р.) та Закону України «Про вищу освіту» усі слова «вищий навчальний заклад» замінено на «заклад вищої освіти». Прикінцеві та перехідні положення Закону «Про освіту» містять вимогу приведення у відповідність із цим Законом установчих документів закладів освіти, зокрема й тих, що стосуються їх найменування.

Більше фото у Галереї

4574
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30