Спеціальність туризм була започаткована у Криворізькому педагогічному. Але традиція туристичної справи й походів на факультеті географії, туризму та історії є дуже давньою. Працює туристичний клуб «Сталкер», а студенти-географи з моменту виникнення спеціальності (1944 р.) постійно беруть участь в походах по території України, так і за її межами.

Студенти, які навчаються за спеціальністю туризм, мають змогу освоювати як теоретичні знання з туристичної справи, так й їх застосування на практиці. Зокрема, на базі Криворізького педагогічного функціонує Екстрим-центр, який дозволяє студентам освоювати техніку спортивного туризму для змагань й участі в походах.

Працевлаштування випускників проходить на базі туристичних фірм по території України, оскільки вони здобувають фактичну кваліфікацію менеджера з туризму, що дозволить в майбутньому реалізовувати себе як на роботі на туристичній фірмі, спортивних клубах, так і у реалізації власного бізнес-проекту.

Для студентів спеціальності туризм існує можливість проходити стажування на базі готелів курортів чорноморського узбережжя Болгарії, що дозволить їм зануритись в буденну роботу туристичного персоналу, освоїти логістику туристичних перевезень і координацію курортного дозвілля, а також підвищити рівень комунікації з туристичними групами.

«Основний акцент при підготовці туристів ми робимо на практичну складову у навчанні. Зараз вже 6 студентів проходять стажування в Туреччині і ще 5 готуються від’їжджати на стажування до Болгарії. Студенти фактично мають змогу ознайомитись з розвитком закордонного сегменту туристичної справ й таким чином одразу після випуску бути професійними туристичними менеджерами», – розповідає про спеціальність завідувач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Володимир Казаков.

5105
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок