Підготовка студентів за напрямом географія розпочалась в університеті з 1981 року, проте вже є історичні довідки, які свідчать, що спеціальність є набагато старішою й своїм корінням сягає 1944 року. За цей час викладачі підготували не одну плеяду фахівців, які реалізувались на шкільній ниві, а також у науковій та практичній географічній діяльності. Зараз за напрямом спеціальності готують студентів-географів на базі факультету географії, туризму та історії.

Студенти вивчають устрій земної кулі та її таємниці, занурюються у вивчення геології, картографії, економічної й соціальної географії України і світу, досліджують культури різних народів, їх устрій і умови життя, вивчають шлях розвитку Землі й суспільств. Навчальний процес забезпечують кафедра фізичної географії, краєзнавства та туризму, а також кафедра економічної і соціальної географії та методики викладання.

Активно розвинуте спортивне життя студентів, які неодноразово були кращими у спортивних першостях Криворізького педагогічного. Навчання на географа відзначається можливістю брати участь у цікавих практиках, постійних походах, отримуючи практичний досвід як наукової, так і туристичної діяльності.

Студентка першого курсу Анастасія Вінійчук розповідає, чому вирішила обрати географію, як професію: «Ще зі школи подобались уроки географії, особливо робота з картами, тому й обрала для себе географічну спеціальність, в університеті виявилось складніше, ніж в школі, але від того навчання є лише більш цікавим. З нетерпінням чекаю свого першого походу, оскільки за розповідями старшокурсників саме вони привносять своєрідну романтику у географічне навчання».

5147
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок