physical ed 2

Традиція розвитку спорту є для Криворізького державного педагогічного університету дуже важливою, проведення щорічної універсіади, участь у змаганнях різного рівня, включно з міжнародним, успіхи представників Криворізького педагогічного, зокрема баскетбольної команди КДПУ, в чемпіонатах міста, області і України. Все це стало закономірним етапом до відкриття у 2017 році спеціальності фізична культура.

Перший набір спеціальності склали 25 студентів, серед яких на сьогодні вже є 5 кандидатів в майстри спорту України і майстер спорту України, чемпіони України й Європи. Студентів навчають методикам проведення занять фізичного виховання, а також методикам проведення тренувань, що дозволить в подальшому їм реалізуватись як вчителям і викладачам, так і тренерам.

Під час навчання студенти спеціальності фізична культура мають змогу поєднувати освітній процес зі спортивними тренуваннями за тими видами спорту, якими вони займались перед вступом. У свою чергу, це дозволить отримати нові знання, що допоможуть в подальшій професійній реалізації, а також продовжити власне становлення як спортсмена.

«У місті зараз є нестача фахівців у галузі фізичної культури, через це підготовка студентів за цією спеціальністю дає змогу подолати кадровий голод в освітній галузі. А ті, хто має спортивні здобутки, вивчивши методики викладання й фізіологію, зможе реалізувати себе у тренерській діяльності», – розповідає завідувач кафедри фізичної культури та методики її викладання  Віктор Шутько.

Паралельно з дисциплінами, спрямованими на розвиток тренерського потенціалу, студенти також вивчають цикл предметів медичного спрямування, зокрема основи медицини, анатомію, медичні знання і охорону здоров’я, біохімію тощо. Ці знання в подальшому дозволять працювати з дітьми, які потребують фізичної реабілітації, індивідуального навантаження й особливих умов тренувань.

5223
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31