У Криворізькому державному педагогічному університеті ведеться підготовка спеціалістів за спеціальністю «Соціальна робота». Соціальні працівники – люди, які задіяні у суспільній сфері й покликані допомагати розвиткові інших, їх становленню й соціалізації.

Студенти, які навчаються на соціального працівника, вивчають цикл психологічних дисциплін, спрямованих на розвиток їх комунікативних якостей. Паралельно з цим майбутні спеціалісти освоюють навички, спрямовані на активну роботу в соціальній сфері, такі як: менеджмент соціальної роботи, рекламно-інформаційні технології, проектний менеджмент, досліджують специфіку роботи з дитячими й молодіжними громадськими організаціями.

Ще під час навчання студенти починають засвоювати практичну складову діяльності соціального робітника. Зокрема, кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи КДПУ ведеться активна співпраця з Жіночою сотнею м. Кривого Рогу. Студенти проходять практику на базі навчально-реабілітаційних центрів, що дозволяє отримати практичні навички роботи з різними віковими групами й різними соціальними верствами.

Вагому складову студентського життя відіграє наукова діяльність й громадське життя. Серед них є учасники й призери Всеукраїнської олімпіади з соціальної педагогіки й соціальної роботи, лауреати конкурсу «Студентська весна», активісти студентської ради факультету й університету. Також ведеться наукова діяльність у гуртках, результати якої публікуються у щорічних збірниках «Сучасна освіта: реалії та перспективи» та «Актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти».

«Наші випускники є спеціалістами надзвичайно широкого спрямування, оскільки дисципліни, які вони вивчають, спрямовані на теоретичну і практичну складову. У зв’язку з цим вони мають змогу працювати за різними напрямами діяльності. Серед напрямів, в яких може себе реалізувати соціальний робітник, є школи, навчально-реабілітаційні центри, правоохоронні органи, центри зайнятості тощо. Також є можливість реалізувати себе в недержавних структурах, таких як громадські організації, громадські об’єднання, благодійні фонди», – розповідає про перспективи працевлаштування соціальних робітників доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Інна Талаш.

5234
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30