Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

13 листопада 2019 року в приміщенні Дніпропетровської обласної ради відбулась зустріч, ініційована Громадською радою при Дніпровській міській раді. Приводом для зустрічі стало питання створення окремого тематичного музею пам'яті жертв Голодомору на території Дніпропетровської області, необхідність існування якого і була обговорена у форматі круглого столу "Голодомор: питання формування національної пам’яті серед населення Дніпропетровської області". До розмови були запрошені співробітники Національного музею Голодомору-геноциду, представники обласної та міської рад, історики, громадські активісти, волонтери, архітектори. Всі присутні були одностайні в думці, що створення музею пам'яті жертв Голодомору в нашому регіоні сприяє дієвому формуванню адекватних уявлень мешканців регіону про причини, перебіг та наслідки найтрагічнішої події в історії українського народу. Водночас, секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара наголосив на максимальній допомозі міста у цій справі і повідомив, що питання розміщення та терміни створення музею будуть залежить від формату майбутнього музею, що і має вирішитися на даній зустрічі.

У свою чергу, як повідомляється на офіційному сайті Дніпровської міської ради, генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк наголосила: «Ми з радістю допоможемо та передамо матеріали, які стосуються саме Дніпропетровщини, аби створити тут регіональний музей геноциду. Наразі в Україні існує лише два регіональні музеї, а не маленькі експозиції, – у Хмельницькій області та у Полтавській. Тож ми раді підтримувати такі ініціативи і допомагатимемо, аби музей з’явився і у Дніпропетровській області.»

   У дискусії, під час якої були розглянуті питання концепції майбутнього музею, його освітньої роботи, наукового забезпечення формування експозиції тощо, прийняла участь, запрошена організаторами заходу, професор кафедри історії України та правознавства, д.і.н. Н.Р.Романець.

круглий стіл 13.11

Фото з офіційного сайту Дніпровської міської ради.

 

 

9214
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша